Zažijte léto v Praze

30. June 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Kdy jste se naposledy jen tak vydali do Prahy za jejím poznáním? Procházet se malými zapadlými uličkami, vychutnat si cappuccino na zahrádce, začíst se do knížky ve Stromovce, navštívit božsky opravené Národní muzeum nebo si večer sednout s kamarády na Náplavku a dát si pivko. Samozřejmě mluvíme k těm z vás, kteří tu nebydlíte. No i když…

 

My sami občas vyrazíme na průzkum pražských hotelů. No řekněte, neuvítali byste, kdybyste se mohli probouzet s výhledem na Karlův most nebo Pražský hrad, zatímco vám někdo bude chystat míchaná vajíčka? Příjemná změna oproti našim malým ložnicím, kde po nás ty ponožky z podlahy nikdy neuklidí a ti šťastnější z nás mají výhled na tramvajovou zastávku pod barákem. Nemyslíte? Navíc kdy jindy si užít Prahu bez davu turistů, než právě letos. Pivo na Staromáku už dokonce nestojí 150 kaček, jako tomu bylo ještě v zimě, a tak si na něj můžou jít sednout i normální "smrtelníci".

Praha nově láká hlavně české turisty, aby nejeli do hlavního města jen na nákupy, ale užili si město se vším všudy a rovnou i s přespáním. Třeba i s těma míchačkama k snídaně a rovnou naservírované přímo do postele. Díky programu "V Praze jako doma" získáte při vaší návštěvě města spoustu benefitů. A TO CHCETE!  Stačí se ubytovat byť jen na jednu noc v hotelu (na jednu noc se sem netáhněte, to chce alespoň týden ať to všechno stihnete!) a "klíče" od zahrad, inspirativních galerií, pražské zoo a různorodých památek jsou jen vaše. 

 

CO MŮŽETE ZAŽÍT: 

Vystoupat na Staroměstkou radnici s Orlojem, mrknout se i zevnitř na nově opravené Národní muzeum, něčemu se přiučit v Národním technickém muzeu, vydat se na prohlídkový okruh Vyšehradu, nejen děti zabavit v Zoo, prohlédnout si výstavu secesních plakátů Alfonse Muchy na Kampě nebo pozorovat hvězdy za bílého dne v Holešovickém planetáriu. 

Je toho samozřejmě ještě mnohem víc. Mrkněte SEM a nechte se nalákat na spoustu aktivit. A víte, co je na tom všechno nejlepší? Že tohle můžete mít grátis k vašemu pobytu přímo od hotelu. Stačí dorazit a zdarma si užít celou Prahu! Žádný dlouhý rozmýšlení. Program platí do konce září. #vprazejakodoma 

 

No a kde můžete po celodenním brouzdáním Prahou složit hlavu? Máme pro vás 10 tipů na amazing ubytka.

 

Apartmány Salabka

Na Moravu se vám nechce, protože je to daleko, ale přesto byste okoštovali kvalitní víno? Nemusíte proto jet ani dál než do Troji. Salabka leží přímo na vinici, takže se s vínem budete probouzet, klidně ho i posnídejte a po návštěvě Zoo zase nezapomeňte doplnit hladinku.

 

MeetMe23

Ultra moderní a designersky neuvěřitelně zajímavý hotel. Tady vás to bude bavit. Ať už pomalovaný výtah, který vás vyveze do ubytování, zrezivělé auto v životní velikosti na stěně nebo nápaditý nábytek. Umístění přímo v centru města navíc umožňuje skvělou dostupnost pro všechny výlety. A večer? Skočte dolu do restaurace na pivko.

 

Aquarius

Bydlet tak v takovém bytě a moct si užívat veškerý luxus. To by byl sen. Na okamžik ho ale můžete zažít i v apartmánu na Starém Městě. Zvolte ho při vaší návštěvě Prahy s přáteli. Bouchněte šampaňské a naložte se společně do venkovní vířivky. Osvětlené město v noci, to chcete zažít!

 

Old Royal Post

Máte rádi staré budovy? Renesanční dům z 16.století stojí naopak na Malé Straně a nabízí naprosto dechberoucí pokoje po vzoru českých osobností. Každý je jiný, každý je jedinečný. Ráno sejděte do přízemí do Mailroom bistra a dejte si báječné vejce benedikt s uzeným lososem. V tu ránu budete mít energii na celý den.

 

Hotel Paříž

Nechte se unést secesí. Oslnivý interiér, ze kterého doslova přechází zrak, se ještě více bliští pod zářivými křišťálovými lustry. Když pomyslíte na to, že většina prvků je původních, kouzlo historie vás dostane. Po procházce po Staromáku si nezapomeňte dát kafe a specialitu v podobě dortíku Paříž.

 

Maximilian Hotel

Tak tohle se povedlo! Hotel naproti Casa Marcello byl loni komplet zrekonstruován a jeho původní prvky byste hledali už marně. Dopřejte si uvolňující masáž od rodilých Thajek a Balijek a večer si dejte koktejl na terase ve vnitrobloku. Zkuste vychytat i víkend, kdy pořádají tematické brunche plné kvalitních surovin. Nám už se sbíhají sliny.

 

One Room

Wau, to jsou panoramata! Sice tento jednopokojový hotel nenabízí výhledy na hory a do skal, jak jsme mnohdy zvyklí, ale za to se pokocháte celou Prahou. A to asi rovnou z nejvýše položené postele. Najdete ji totiž na Žižkovské věži, jejíž součástí je i fantastická restaurace OBLACA.

 

Dancing House

Prožijte kouzelný pobyt v pravděpodobně v jedné z nejkontroverznějších staveb, která kdy v Praze vyrostla. Odvážné stavbě tančícího domu nemohla veřejnost dlouhé roky přijít na chuť, dnes už neodmyslitelně patří k pražskému nábřeží. Společně s hotelem navštivte i restauraci Ginger a Fred v nejvyšším patře budovy.

 

Hotel Alcron

Buďte v centru všeho dění! Luxusní hotel zařízen ve stylu art deco si vydobyl své jméno i díky držitelství michelinské hvězdy několik let po sobě. Na degustační večeři proto nechoďte jinam, než právě sem. Po šestichodovém menu budete mít v bříškách jako v pokojíčku a rádi se odkulíte do jednoho z pokojů přímo nad restaurací.

 

Hotel Casa Marcello

Útulný a lehce zastrčený malý hotel přímo v centru, na Haštalském náměstí. Nově zrekonstruované pokoje, čistý design a perfektní služby v rodinném hotelu. To je to, za čím se sem budete chtít neustále vracet. Když k tomu přidáte skvělou kuchyni a vinné lázně, je to doslova win-win.

 

Mosaic House

Zenová oáza uprostřed města. Ukryjte se před hlukem velkoměsta do klidné zahrady s kašnou ve vnitrobloku a vychutnejte si výběrovou kávu. Mosaic House je plný umění, které můžete obdivovat už při samotném příjezdu a vstupu do hotelu.

 

VIPLiving Houseboat

Ustelte si přímo na Vltavě. Houseboat kotví na Smíchově, ale samozřejmě, že je plovoucí. Co si takhle objednat kapitána a vyrazit na výlet? Poplujte na Náplavku, kolem Vyšehradu a do Žlutých lázní. Jestli plánujete rozlučku se svobodou, tohle bude zážitek. Jízda volá!

 

A na co vás lákají přímo samotné hotely?

Atmosféra v historickém centru je v současné době zcela unikátní – máte prostor načerpat jedinečného genia loci, který dříve býval často přehlušen davy turistů. Od nás z Maximilianu je to jen pár kroků do tajuplných Stínadel, do židovské čtvrti nebo na Staroměstské náměstí. Když se unavíte, vrátíte se coby dup k nám a na hotelovém pokoji skočíte do nadýchaných peřin nebo si dojdete na luxusní masáž. Den pak můžete zakončit v našem baru, se skleničku prosecca v ruce a výhledem na kostel na Haštalském náměstí a zkrátka zapomenout na starosti všedního dne.“ - sales manager Maximilian Hotelu Hana Fabianová.

„Hotel Casa Marcello najdete v tajuplných uličkách historické části Prahy a přesto stranou od ruchu velkoměsta. Slunná zahradní restaurace vybízí k příjemnému posezení s možností dát si něco dobrého nebo si sednout na skleničku." - ředitelka  hotelu  Casa Marcello Vendula Gajová

Similar articles