Za restartem do reSTARTU

9. March 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Původní hotel Start byl v Jičíně vystavěn v sedmdesátých letech minulého století v rámci takzvané akce „Z“, tedy „dobrovolně nedobrovolné brigády“, za účelem zvelebování města. Renovace, včetně zastaralé fasády, se hotelu dostalo až ve chvíli, kdy přešel do soukromých rukou.

 

Rekonstrukce trvala dlouhých osm let. Hotel byl otevřen relativně nedávno a čekání se nakonec vyplatilo. Při úpravách kladli majitelé důraz na ekologii a udržitelnost, jakožto největší trend současnosti. Trefně hotel pojmenovali reSTART v návaznosti na původní název hotelu. A restartovat tady můžete i vlastní životní sílu a vitalitu.

Hotel reSTART je vybudován ve velmi střídmém moderním stylu. Ten je obohacen o zajímavé detaily ve formě designových světel nebo luxusní kosmetiky značky Botanica. Pokoje jsou tradiční dvoulůžkové, ale pokud chcete více prostoru, můžete se ubytovat v apartmá s vlastním kuchyňským koutem. 

 

LÁKAVÉ SPECIALITY

S vařením to ale nepřehánějte, na jídlo si raději zajděte do hotelové restaurace La Favorita. Podnik neustále praská ve švech a není se čemu divit, vaří tu výborně. Navíc pravidelně pořádají tematické víkendové speciality. Tak například po novém roce si hosté mohli pochutnat na zabijačkových hodech, nyní v únoru je na programu degustační Valentýnské menu, v budoucnu se chystá třeba víkend plný steaků nebo italských dobrot. Zároveň chystají v posledním 11. patře hotelu ještě jednu specialitu − fine dining restauraci. Do La Favority si tedy budete moct přijít pochutnat na tradiční české a mezinárodní kuchyni, dobrém pivu nebo si jen z práce odskočit na chutné polední menu. A v nejvyšším patře si naopak dopřejete luxusní gurmánský zážitek v rámci speciálních oslav.

 

NUDA NEHROZÍ

V Jičíně a okolí se nudit nebudete. Přímo skrze hotel můžete projít do aquaparku, v kterém je kromě bazénu a tobogánů i sauna, dopřát si můžete celou řadu masáží nebo si zajít na lekci aqua aerobiku. V nejbližších dnech se zároveň dokončí i privátní wellness přímo v hotelu, takže pokud toužíte po odpočinku v naprostém soukromí bez lidí a především bez dětí, za chvíli to bude na  dosah. Hotel reSTART vám bude skvělým útočištěm pro pořádání firemních akcí anebo se tu stavte jen tak po cestě do Českého ráje, vždyť hrad Trosky nebo Prachovské skály jsou takřka za hotelem. 

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Similar articles