7 tipů pro zimní wellness na Slovensku

2. December 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

První advent je za námi, a to znamená, že Vánoce se už neúprosně blíží. Naštěstí nás v Amazing Places vánoční šílenství v přeplněných obchoďácích mine velkým obloukem. Popravdě, přihlaste se vy, kteří se rádi prodíráte těmi davy v obchoďácích a ve stresu se snažíte ukořistit alespoň nějaký ten dárek? Věříme, že teď nezvedl ruku ani jeden z vás. Ve výsledku stejně vaše volba padne na teplé fusekle, i když těch není nikdy dost, ale po čtvrté za sebou už je to lehce ohrané. Co takhle letos nadělit pod stromeček dárkový voucher na nevšední zážitek? Zážitek v podobě pobytu na jednom z našich kouzelných míst. A co jiného by mohlo vámi obdarované potěšit víc, než poukaz na pořádný odpočinek. Po vánočním šílenství bude více než potřeba a Ježíšek si odpustí jednu vrásku navíc! Minule jsme vám dali tipy na wellness pobyty v Čechách, kouzelná místa se ale najdou i na Slovensku. A která to jsou?

 

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Co by to bylo za wellnness tipy, kdyby tu nebyl Grand Hotel Kempinski High Tatras, jedno z nejvyhledávanějších míst pro zimní odpočinek na Slovensku. Hotel Kempinski vás dostane už samotnou polohou - nachází se u ledovcového jezera, a pokud ne, majestátní výhled na vrcholky hor vás už pohltí. A nejlepší je rovnou z bazénu. Spa se rozkládá na 1300 metrech čtverečních,  na kterých si mimo bazén můžete dopřát příjemné masáže, kosmetiku nebo si i zajít do fitka. Pro absolutní soukromí můžete využít privátní wellneess apartmán s vířivkou na terase. 

 

Zochova chata

Napůl hotel, napůl chata. Čtyřhvězdičkový hotel je zasazen do bukového lesa v krásném prostředí Malých Karpat a téma přírody se tu objevuje na každém kroku. A to dokonce i ve wellness. Vkročíte do něj přes „procházku lesem“, chodbu spojenou s masáží chodidel. Poté už můžete pokračovat rovnou do bazénu, odkud budete mít ohromující výhled do zahrady. Lze si ho pronajmout i v noci, a to je teprve to pravé kouzlo. Okolní lesy sice neuvidíte, ale atmosféra bude perfektní. 

 

Hotel Amade Château

Kdybychom měli říct jedno slovo, které nás napadne při pohledu na Chateau Amade, bylo by to ROMANTIKA. Ta se tu odráží na každém kroku. Ať již při procházce dokonale upravovaným parkem, odpolední kávě v útulném lobby, v královsky velkých pokojích s nebesy nebo v luxusním wellneess. Využít můžete vnitřní, ale i venkovní bazény, saunový svět, horské koupele a spoustu relaxačních zákoutí. Doporučujeme si objednat i velmi příjemnou masáž, obsluha vám s výběrem ráda pomůže. 

 

Hotel Elizabeth Trenčín

Přímo pod trenčínským hradem najdete zdařilou rekonstrukci čtyřhvězdičkového hotelu vystavěného už roku 1902, kde se skvěle skloubila historie se špetkou moderny. V létě si nejvíce užijete odpočinek na terase ve vnitrobloku, kde můžete v naprostém tichu a klidu posedět třeba s odpolední kávou, v zimě naopak oceníte hotelové wellness ve stylu římských lázních. Samozřejmě nechybí hydromasážní bazén a několik druhů saun včetně tématické, římské sauny. Nabídka masáží je ale také dost pestrá.

 

Hotel Pošta Jasná

V Nízkých Tatrách, konkrétně na konci Demänovské doliny, stojí horský Hotel Pošta s prvotřídními službami, zážitkovou restaurací Angus a intimním wellness. Právě tam si skvěle odpočinete po celodenním lyžování, ke sjezdovce to je jen pár kroků. A co vše si můžete dopřát? Masážní bazén, několik druhů saun nebo výhled na hory z venkovní vířivky. Až si užijete veškeré aktivity, dopřejte si šálek čaje, pohodlně si lehněte na lehátko v odpočinkové zóně a jen čerpejte novou energi. Dovolen jak má být!

 

Hotel Tri Studničky

Tri studničky, to je boutique hotel, ve kterém se mísí styl tradičních alpských chaletů s trochou asijské kultury. Za všudypřítomnou pozitivní energii dokonce získali prestižní ocenění od odborníků na feng shui. A energii můžete načerpat i v hotelovém wellness. Při příchodu vás bude čekat peeling himalájskou solí, tělu zase můžete nechat odpočinout při masáži, ve vířivce nebo sauně. Ti odvážnější z vás se můžou po saun schladit přímo venku, v potoku Demänovka.

 

Palace Art Hotel Pezinok

Kruhovitý zámek uprostřed malého města  Pezinok letos zažil svůj comeback. Slovenský novinář a publicista Štefan Šimák tu na místě původního vodního hradu nechal zřídit hotel, vybudoval zde rozsáhlé vinařství, expozici vína, skla i historii původních majitelů, rodiny Pálffy. Jednou z hlavních devíz hotelu, vedle špičkové gastronomie, je úchvatné wellness. Již od vstupu můžete cítit vůni linoucích se bylinek, která prostupuje celým prostorem. Tomu dominuje nadstandardně prostorná vířivka, několik druhů saun a spousta odpočinkových zón. 

 

Nezapomeňte mrknout na naše dárkové vouchery nejen pod stromeček.

Similar articles