Nový český ráj

18. April 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Stromhouse & Teepee Spa

Trend ubytování v korunách stromů už dorazil i do Česka. Jestli ho chcete také vyzkoušet, plánujte hodně dopředu. Stromhouse hlásí plno až do podzimu. Není se čemu divit. Výhledem na přírodní rezervaci Ve Studeném na levém údolním svahu řeky Sázavy to teprve začíná. Ubytování v korunách stromů je velmi stylové, a přesto je absolutním návratem k přírodě. Není tu elektřina, osprchujete se v přírodní sprše za stromem. Přesto, nebo možná právě proto, si to tu okamžitě zamilujete. Ráno vás tu potěší připravenou snídaní, kterou si vychutnáte nikým nerušeni uprostřed lesů.

 

Villa Memories

Zvenčí vypadá jako celkem nenápadná rodinná vila. Má jen
osm pokojů, přesto se může chlubit velkým úspěchem – získala cenu Boutique Hotel Award pro nejlepší rodinný butikový hotel v Evropě a celosvětově se umístila v první čtyřce. Předběhly ji jen tři hotely na Kostarice, v Thajsku a na Bali. Klidná lokalita uprostřed Hostýnských vrchů nedaleko Zlína, opravdu přátelská rodinná atmosféra a bazén hned vedle kuchyně jsou důvodem, proč se sem budete chtít vracet.

 

Yard Resort

„Nenechte se zmýlit tím, že je součástí Yard Resortu devítijamkové golfové hřiště. Je to totiž skvělý cíl nejen pro golfisty, ale i pro milovníky dobrého jídla a odpočinku v krásném prostředí, navíc v dojezdové vzdálenosti od Prahy,“ doporučuje Hana Krausová z týmu Amazing Places (amazingplaces.cz). Místní restaurace Ke Tvrzi pracuje s konceptem sezonních specialit. Nejen pokoje, ale celé prostředí Yard Resortu, jehož součástí je i rybník, působí velmi útulně a romanticky, proto jde o oblíbenou svatební lokaci.

 

Design Hotel Neruda

Pro místní je hotel Neruda (designhotelneruda.com) v samém centru Prahy trochu skrytý, svými službami i vybavením ale snese srovnání s velkými evropskými metropolemi. „Za konceptem stojí architekt Bořek Šípek a designérka Barbora Škorpilová. Na výběr tu jsou netradičně řešené pokoje plné umění a designu, ale i standardní pokoje inspirované ložnicí a pracovnou Jana Nerudy. Jejich dominantou je Nerudův portrét od Jakuba Špaňhela,“ popisuje Hana Krausová z Amazing Places.

 

Vejminek

Jestli byste rádi občas vyrazili k babičce na chalupu, ale žádnou takovou v rodině nemáte, zajeďte místo toho na Vejminek. Najdete ho v nejzápadnější části Lužických hor na konci města Chřibská, což je samo o sobě zárukou, že si tu budete připadat jako v pohádce. Kraj Pravčické

brány a výhledů z Jetřichovických skal je plný podobně malebných chaloupek, lesů a skal. Samotný Vejminek je velmi prostorný, kromě příjemné světnice v přízemí má ještě dvě patra, kde se v pohodě ubytuje až dvanáct lidí. Chalupa prošla rekonstrukcí, takže nečekejte žádnou divočinu, naopak najdete tu všechny vymoženosti, které byste mohli k životu potřebovat. Když se vám nebude chtít vařit, do vyhlášené restaurace Na Stodolci odtud pěšky dojdete asi deset minut.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Similar articles