Kde se nejlépe vyspíte za pecí?

Yesterday
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Na dovolenou nebo výlet nejraději vyrážíme někam, kde se cítíme výjimečně, daleko od běžných dní naplněných povinnostmi, které zažíváme doma. Užijte si pobyt v unikátních roubenkách a chalupách, které mají ty nejpohodlnější kamna, za která se můžete schovat s knížkou nebo na poobědový šlofík. Můžete si být jisti, že na tento zážitek budete ještě dlouho vzpomínat. Zarezervujte si pobyt na místě, kde se budete cítit jako v historické pohádce s komfortem moderního vybavení.

Roubenka Štěpánka

Chalupa jako z dob minulých, avšak v o něco modernějším pojetí. Postavená v malém městečku Svratka jedním z nejstarších způsobů - roubením. Vrátí vás do doby, kdy domy ještě voněly dřevem, na stolech nikdy nechyběl čerstvý koláč a noční ticho přerušilo jen houkání sovy. Prozkoumejte okolí okolí Žďárských vrchů, udělejte si výlet na nejvyšší vrchol Devět skal. Po náročném výstupu na vás bude čekat rozpálená chalupa a horký čaj.

Roubenka Flora

Krásná chalupa na úpatí Vysočiny, na polosamotě, přesto v pěší docházkové vzdálenosti od malebného městečka Proseč. Roubenka s dobovým nábytkem a masivní pecí, co zve k zimnímu lenošení. Pokud se po válení na peci budete cítit dostatečně odpočati, vydejte se na kole po Maštalské stezce dlouhé 30 kilometrů nebo o něco kratší Tereziánské stezce. Pěšky naopak vyrazte do Skalního obydlí ve Zderazi nebo na Toulavcovu rozhlednu.

Šípková

Jen pět minut od sjezdovky Černý Důl najdete roubenku Šípkovou s replikami starožitného nábytku a romantickými kachlovými kamny. Soukromí na dovolené vám zaručí klidná horská příroda, která roubenku obklopuje ze všech stran. Osvěžit se můžete ve venkovním bazénu nebo ve starobylé dřevěné vaně v podkroví. Udělejte si výlet na vrcholek Sněžky, k prameni Labe nebo do Prachovských skal.

Penzion Roubenka

Navštivte pohádkovou roubenku, která nabízí veškerý moderní komfort, a přesto z ní sálá pohostinnost jako ze starých obrázků. Budete si připadat jako u babičky a vzpomenete si na dětství strávené na vsi. Pokud sem pojedete v zimě, nezapomeňte navštívit skiareál v Palkovicích, v Kopřivnici pak najdete technické muzeum a rozhlednu, ve Štramberku zoo či pivní lázně. Po náročném výletě se uvelebte za pecí nebo si užijte relax v místní sauně.

Wellness Roubenka Křižánky

Za porostem zeleně v srci Vysočiny se ukrývá malebná 200 let stará chalupa po láskyplné a poctivé rekonstrukci. Tady nebudete vědět, zda se dříve rozběhnout do bazénu, skočit do vířivky, vypotit se v sauně, lehnout si na pec, nebo jít uvařit něco dobrého. V ceně pobytu je půjčení elektrokol, tak toho využijte na pořádný výlet, třeba na Devět skal.

Chlalupy Solanec

Pokud toužíte po pobytu na polosamotě obklopené hustým lesem a nekonečnými pastvinami, jste na správném místě. Kromě ticha a klidu rušeným jen zpěvem ptáků se můžete těšit na božské výhledy na nedaleké vrcholy. Přímo z oken vidíte vrchol Pusteven, nasaďte pohorky a vyrazte na něj, ať už lanovkou, nebo pěšky. Nedaleko vede 30 km dlouhá trasa cyklostezky Horní Bečvy do Valašského Meziříčí.

Bukovanská chaloupka

Už cesta mezi jihomoravskými kopečky a vinicemi napoví, že na jejím konci vás čeká něco jedinečného. Romantická chaloupka v nenápadné uličce vám hned po otevření dřevěných vrátek vykouzlí úsměv na tváři. Tohle je místo, kde se chcete schovat před světem a užívat si ničím nerušené chvilky se svými blízkými. Pokud byste si chtěli jeden večer zajít na něco dobrého v okolí, udělejte si procházku do Bukovanského Mlýna, kde skvěle vaří.

Chalupa Tříč

Ubytujte se s rodinou či přáteli v moderní chalupě situované v malebné vesničce Horní Tříč v Krkonoších, v těsné blízkosti lyžařských areálů. Pro dokonalý odpočinek tato luxusní chalupa nabízí wellness se saunou s ochlazovací kádí a venkovní vyhřívanou káď. Také už se vidíte u společné snídaně u velkého jídelního stolu se svými nejbližšími?

Chalupa U Ceďora

Chalupa U Ceďora v Broumovském výběžku nabízí kouzelné ubytování na polosamotě, ideální pro rodiny i milovníky klidu. Chalupa je skvělým výchozím bodem pro výlety do Adršpašských skal a Broumovských stěn. Naše oblíbené zákoutí je schované za kamny ve světnici – krásně se tu odpočívá v létě se skleničkou vínka, v zimě s teplým čajem a dobrou knížkou.

Zrub Martinky

Toto komfortní ubytování v moderní dřevěné chatě se třemi podlažími se nachází v Malé Fatře na Slovensku. Hlavní částí je obývací pokoj s kachlovými kamny, která vytvářejí útulnou atmosféru. Chata se nachází přímo u sjezdovek a je ideální pro lyžaře i turisty. Můžete využít soukromou vířivku a saunu, zatímco děti si užijí venkovní hřiště. Krásné výhledy z terasy dotvářejí kouzlo tohoto místa.

Similar articles