Nespěte. Kochejte se!

19. November 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Ve spolupráci s časopisem Žena a Život jsme pro vás vybrali místa v hlavních metropolích České republiky, kde  můžete obdivovat nápaditý moderní design ve spojení s kouzelným ubytováním. A která že to místa jsou?

 

Pražské příběhy

 

Kousek od Staroměstského náměstí vytvořil Pierre Emmanuel Dionnet, Francouz žijící jedenáct let v Praze, jedinečný koncept The Emerald (Smaragd). Secesní dům s třinácti pohádkově navrženými apartmány v pěti různých designových konceptech nabízí nejenom fantastické ubytování, ale i osobní servis, tzv. concierge. Vybavení a design jednotlivých apartmánů vás vtáhne do jejich odlišných témat a do různých období. Sám majitel považuje toto místo za jedno velké muzeum. Během pobytu tady můžete vy- zkoušet různé interiéry, a prožít si tak vlastní pražský příběh.

 

Zažijte Brno

 

V domě číslo 22, ve kterém se dnes nacházejí apartmány a restaurace U Tomana, fungovala už od třicátých let minulého století vyhlášená Tomanova cukrárna. Během citlivé rekonstrukce se v domě mimo jiné odkryla a zrestaurovala historická cihlová zdiva a klenby, očistil mramorový obklad schodiště a zrepasovala funkcionalistická okna. Design samotných prostor je přizpůsobený jejich novému využití. Pro svůj odpočinek si můžete vybrat z jedenácti tematicky zařízených apartmánů. V přízemí je pivnice, kde se vaří Tomanovo pivo, v prvním patře se nachází restaurace s výhledem na náměstí Svobody. Její stěny zdobí dobové fotografie známých osobností, které někdejší kavárenské prostory navštěvovaly.

 

Další důvod, proč navštívit Prahu

 

Boutique hotel Meet Me 23 naleznete v moderně a originálně zrekonstruovaném historickém domě kousek od Václavského náměstí. Typ ubytování je na výběr od nadstandardně vybavených střešních apartmánů s výhledem na Prahu přes moderní hotelové pokoje s originální grafikou na stěnách po sdílené ložnice s elegantním řešením prostoru v duchu loftového bydlení. Interiér celého hotelu i jednotlivých pokojů si pohrává s různými designovými i uměleckými styly. Check-in/out vyřešíte pohodlně on-line a pokoj si otevřete mobilem. Oddychnout si tu můžete v knihovně či herně. A nebo zajít do restaurace s výběrem toho nejlepšího z české pivní i kulinární tradice. Výlety po Praze si naplánujete při virtuálním průletu nad městem nebo vám na cesty půjčíme navigaci.

 

V srdci Olomouce

 

Hotel Miss Sophie’s Olomouc letos vyhrál v kategorii boutique v soutěži Amazing Places. Díky citlivému přístupu investora a architektkám ze studia Tek Tek se podařilo zachovat genia loci domu ze čtrnáctého století a adaptovat jej do příjemného čtyřhvězdičkového hotelu s dřevěným schodištěm, podlahou i trámy. V Sophie’s Café v přízemí se podávají úžasné snídaně z lokálních surovin.

 

Na celý článek se můžete podívat zde.

Similar articles