Last Minute Valentýn

6. February 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Nestihli jste vymyslet nic romantického na Valentýna? Není to samozřejmě povinnost, ale pokud to váš partner/partnerka nečeká, buďte si jistí, že to způsobí velkou radost. Svoji drahou polovičku nemusíte odbýt jen pozváním na večeři. Našli jsme pro vás amazing místa, kde mají 14.-15. 2. ještě místo. Tak naplánujte klidně jen dvoudenní volno a vyrazte oslavit lásku. 
 

Pałac Kamieniec 

Naplánujte si společně romantický výlet, na který budete dlouho vzpomínat. Ať už na prodloužený víkend, nebo přímo na Valentýna. Palac Kamieniec nabízí do 27.3. slevu 15 % při rezervaci přímo přes web Amazing Palces. Vyjedete si do zahraničí, ale váš cíl naleznete už za 2,5 hodiny, pokud pojedete z Prahy. Vyberte si některý romantických zámeckých pokojů nebo se ubytujte ve vedlejším “folwarku” zařízeném v duchu venkovské elegance, dýchne na vás měkká a útulná atmosféra i trocha opravdového přepychu v podobě citlivého spojení původních prvků a dnešních poctivých materiálů. Budete omráčení tím, jak vypadá zámek samotný, ale i jeho okolí. Zahrada volně navazuje na okolní krajinu a my doporučujeme podniknout průzkum okolí a jít se podíval kolem lánů a obdivovat vysoké duby a lípy. Jako zpestření pobytu si dopřejte masáž i saunu. Počasí v únoru může být ještě dost chladné, takže prohřátí ve finské sauně určitě přijde vhod. Když se vám nebude chtít ven, můžete si klidně poručit horké kakao a dát si v salonku partičku šachů nebo se zachumlat do deky v křesle a společně si číst. 


Zinar Castle

Využijte příležitosti a protáhněte si předvalentýnský víkend. Na tuhle cestu budete potřebovat více času, ale bude to stát za to. Kouzelný Zinar Castle najdete v Krakově. Pokud jste v tomto krásném historickém městě ještě nebyli, doporučujeme jeho návštěvu dvojnásob. Je to rozhodně “must visit” místo v Polsku. Zinar Castle se tyčí na kopci nad městem už téměř sto let. Prošel poměrně velkou rekonstrukcí, díky které získal zpět svůj lesk a šarm. Dnes je to velmi luxusní a stylový hotel s historickou atmosférou. Pokoje i apartmány jsou zařízeny v pětihvězdičkovém standardu, ale co vám teprve vezme dech jsou místní výhledy! Perlou zámku je pak restaurace U ZYIADA, která se rozkládá na dvou patrech a jejíž součástí jsou i kouzelné terasy a arkády. K dispozici vám budou nejen prvotřídní prostory SPA se saunou a whirlpool vanou, ale také masážní studio, kde se o vás postarají jak jinak než královsky. Pokud byste si chtěli cestu do Krakova zkrátit, můžete si sem zaletět. Zinar je jen 10 km od letiště a 5 km od centra města. 


Kaple svaté Markéty

Historický prostor staré kaple ze 17. století je unikátním místem, se spoustou designových prvků, které byste tam při pohledu zvenku opravdu nečekali. To, že dnes existuje, je zásluhou rodiny, která jen projížděla kolem a do stavby se naprosto zamilovala. I vy se tu znovu zamilujete. V kapli můžete nejen nerušeně hodiny snídat, ale také si pochutnat na jedinečném Alsaském víně a kávě, na které si dávají opravdu záležet. Každý den najdete na mlýnku něco jiného, vždy výborného. Romantiku zařídí napuštěná volně stojící vana plná pěny, zapálené svíčky a puštěný gramofon. Den pak můžete zakončit v privátní sauně. Kdybyste si chtěli projít okolí, zastavte se na Zámku Žďár, jehož je kaple součástí. Nebo se projděte na Zelenou horu a navštivte slavný poutní kostel sv. Jana Nepomuckého zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO.


Amenity Orlické hory

Jste oba spíš do přírody, než do města? Amenity Hotel & Resort Orlické Hory je kousek od lesa a přesto neztrácí na plné vybavenosti. Můžete si tu vybrat mezi ubytováním ve čtyřhvězdičkovém hotelu i v útulných horských chatách s krbem. Nemusíte řešit nakupování zásob a vaření, protože v místní restauraci vaří skvěle. Dokonce si můžete zajistit pobyt s polopenzí. Pokud rádi trávíte společný čas aktivně, jste na správném místě. Když vydrží sníh, máte kousek běžkařské tratě i Skicentrum Deštné. Ale i na procházky je to tu jako dělané. Zkuste jako cíl výletu třeba rozhlednu na Velké Deštné. Po dni plném aktivit se vydejte do wellness. Z vířivky či finské sauny si budete užívat výhledy na rozlehlé kopce zasypané stromy. Bazén s protiproudem a masážními tryskami, vířivka, sauny s ochlazovacím bazénkem i Kneippův chodník. To vše tu najdete. Pokud by počasí procházkám nepřálo, zabavíte se i uvnitř. Třeba bowlingovým turnajem. Prodloužený romantický víkend plný aktivit i odpočinku se tu doslova nabízí. 


Včelíny Želiv 

Dvě moderní maringotky a jeden starý včelín, ukryté v krásné přírodě Vysočiny. Daleko jeden od druhého, daleko od lidí, nabízejí dokonalý romantický únik z města jen ve dvou. Kromě vyladěného ubytování si v zimě užijete saunu i horkou koupel pod hvězdamiČerná maringotka překvapí komfortem hotelového pokoje v kontrastu s absolutním soukromím kousek od řeky. Z jedné strany krytá lesem, z druhé otevřená kvetoucí louce a krásným západům slunce. Zelená maringotka je vybavena stejně jako černá a kromě nekonečného horizontu nabízí i saunu a hot-tub. Starý včelín je praotcem celé myšlenky a svou energií vás donutí zpomalit, vydechnout a naslouchat. Jeho genius loci vás pohltí a nasměruje vaše myšlenky tím správným směrem. Na všech místech vás čeká velká postel, bohatě vybavená kuchyň, pitná voda, elektřina a mnoho netradičních vychytávek. Jako je třeba platforma na cvičení jógy. Povídání dlouho do noci v hot tubu, snídaně v posteli, procházka ruku v ruce. Nám se to jeví jako dokonale strávený Valentýn!


Art Hotel Praha 

A co takhle užít si trochu ruchu velkoměsta? V pražském Art hotelu se bude líbit všem milovníkům designu. Šest pater hotelu je vyzdobeno výtvarnými originály slavné umělecké rodiny Kotíků. Kromě uměleckého prostředí vás potěší také blízkost největšího pražského parku Stromovka. Doporučujeme vybrat apartmá, ke kterému patří kuchyňka a terasa s výhledem na Pražský hrad. A pokud nejste pražští, určitě se vydejte do ulic za památkami, které budete mít jen 15 minut pěšky. V okruhu jednoho kilometru máte pak krásný park Stromovka, Křižíkovu fontánu nebo pražské Výstaviště či Národní galerii. Ráno si pochutnáte na domácí snídani. Pro kávu doporučujeme zajít do některé z kaváren. Kavárenská kultura se v Praze bere vážně a často narazíte na skvostnou kávu z malých pražíren. Vyrazte třeba na Letnou. 


Pokud jste tu nenašli to, co jste hledali, mrkněte se na další Inspiraci s kouzelnými místy pro zamilované.

Similar articles