Nemáte plány na Velikonoce? Vydejte se sbírat zážitky!

12. March 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Čeká vás prodloužený velikonoční víkend. Už víte, co podniknete? Podívejte se na našich 10 tipů na kouzelná místa, kde se sbírá jeden zážitek za druhým. 
 

ČECHY
 

Chalupa s přívlastkem

Je ideální místo, kde strávit Velikonoce s celou rodinou i s malými dětmi. Při rekonstrukci majitelé mysleli hlavně na ně. Z Prahy se do chalupy dostanete autem za pouhou hodinu, z Liberce za 15 minut. Severní Čechy jsou skvělé na turistiku i jízdu na kolech. Ty si můžete pohodlně odložit ve velké stodole, kde je i stání pro auto a stolní tenis. Objekt byl před nedávnem zrekonstruován a zmodernizován, přesto se majitelům podařilo zachovat historický ráz původní stavby z roku 1922. Chalupa je plně vybavena tak, aby vám k ideálnímu pobytu nic nechybělo. Chalupě nechybí terasa s příjemným venkovním posezením a výhledem do zahrady. Najdete tu také velkou místnost s krbem, manželským lůžkem a jednou samostatně stojící postelí. Další dva pokoje jsou umístěné v patře. Jejich součástí jsou samostatné koupelny se sprchou a toaletou, v přízemí je potom velká koupelna s vanou. Vejdete se sem s 11 hosty. 


Chata Hejlovka

Do krásné chaty s červenou fasádou můžete vyrazit ve 4. Je umístěná v krásné přírodě, nedaleko řeky Sázavy. Potěší všechny, kteří ocení vkusný design, dřevo a detaily. V horním patře se nachází dvě prostorné ložnice, prosvětlené ateliérovými okny, díky kterým celý prostor působí velmi vzdušně a jemně. Solitérní kusy designového nábytku v čele s luxusními postelemi Hästens a nenápadnými vestavěnými skříněmi vytváří dobře promyšlený koncept. Všude je podlahové topení. Dominantou jsou zde obrovská oboustranně prosklená kamna, která nejen dostatečně zahřejí, ale vytvářejí kouzelnou atmosféru. To, co bude asi každého nejvíce bavit, je zahrada. Není velká, ale najdete tu vyhřívaný bazén s vířivkou, s teplotou vodu 30 stupňů, venkovní gril Taranis se spoustou dřeva a všudypřítomná světýlka, která v noci vytváří příjemné útulno. A třešničkou na dortu je voňavá finská sauna. 


V Bezovém údolí

V údolí říčky Rokytky, v obci nesoucí jméno svatého Kryštofa, leží pohádkové místo, které předčí veškerá vaše očekávání. Větší romantiku si dokážeme jen těžko představit. Pokud chcete strávit volno jen v doprovodu svého partnera, je Bezové údolí ideální volba. Originální butikový hotel a zážitková restaurace s pekárnou v jednom, to zní snově samo o sobě. Dnešní objekt nabízí členitý interiér, 5 minimalistických pokojů a depandance v přilehlé stodole, kde prim hrají bílá barva, dubové trámy a přírodní materiály. Atmosféru doplňuje krásné jezírko a hluboký les obklopující tento architektonický klenot. Estetika a smyslnost se tady krásně doplňuje s rukodělností a tradicí. Těšte se na vyvážené menu a vinné párování. Suroviny i postupy ctí lokálnost a jednoduchý fair-trade, to vše pod taktovkou Karla Doležala, který sbíral zkušenosti v Ambiente. Troufáme si říct, že se vám odtud nebudete chtít odjet. 


Knížecí cesta

Jestli hledáte pro velikonoční únik z města něco mimořádného, jeďte na Knížecí cestu. V těsné blízkosti našeho největšího národního parku, a jen pár desítek metrů od Lipenské přehrady, leží historické budovy schwarzenberské lesní správy. Objekt, původně postavený v polovině 18. století, byl v roce 2014 pečlivě zrekonstruován. V pěti budovách jsou vám k dispozici různě velké apartmány, kde na vás dýchne unikátní atmosféra. Pokud byste sem chtěli vyrazit i s dětmi, máte na výběr z několika vícelůžkových apartmánů. Apartmány jsou plně vybavené všemi potřebnými spotřebiči, nic vám nebude chybět ani v kuchyňce. Pro relax těla a odpočinek mysli je tu wellness s krásnými výhledy do šumavské přírody. V nabídce je finská-infra-parní sauna, whirlpool, masáže či horké koupele. Na dosah tady budete mít parádní cyklostezky, takže pokud máte rádi terén i asfaltky, nezapomeňte doma cyklo výbavu. 


Chata Hradečanka & Jeřabinka

O Velikonocích na hory? To není nikdy špatný nápad. Sníh na lyžování nejspíš už nebude, ale o zajímavé výhledy z horských vrcholů rozhodně nepřijdete. Za luxusní horskou atmosférou nemusíte jezdit až do Rakouska. V centru Horní Malé Úpy, 1050 m nad mořem najdete chatu Hradečanku & Jeřabinku, která vám svou atmosférou takovou mini dovolenou v Alpách navodí. V nabídce Hradečanky jsou elegantně zařízené pokoje ve stylu alpských chaletů, kde se budete cítit jako doma. Moderní horský design, všudypřítomné masivní dřevo v kombinaci se světlými tóny, kvalitní nábytek a kožešinové přehozy. V jednom z podkrovních apartmánů je dokonce i krb. Oproti tomu interiér Jeřabinky je více jednodušší. Doporučujeme na Hradečanku vyrazit spíše v páru za romantikou a na Jeřabinku klidně v partě, za turistikou a dobrodružstvím. Jako hlavní program můžete uspořádat výšlap na Sněžku. Na jaře jsou tam ty nejkrásnější výhledy. 


Base Camp Medvědín

Je poměrně čerstvou novinkou v naší nabídce. Tři moderní glampingové domky naleznete na kraji kempu, nad tekoucí řekou Labe. Z jedné strany Bílé Labe, z druhé budete mít lesy Krkonošského národního parku. Takže ano, idylka v přírodě. Špindl vám poskytne dostatek prostoru pro všelijaké aktivity si zamanete. Chcete se projet na elektrickém kolem, vyšlápnout si kopec nebo se prosvištět na zip line? Vše je možné. Oddech ve finské sauně je za nás ideální zakončení dobrodružného dne. Příroda je tím nejzákladnějším prvkem celého kempu a tedy i relaxovat budete s výhledy na lesy a jen pár kroků od tekoucí řeky. Jeden glampingový domeček je tak akorát velký pro 4 osoby, takže vyrazit můžete s celou rodinou. 


 

POLSKO

Máte už Česko prozkoumané křížem krážem? Vyrazte za novými zážitky kousek za hranice do Polska. 
 

Lemon Resort Spa 

I tady na vás čekají idylická přírodní panoramata. Spojení jezera a hory je jedno z nejlepších, které si pro vydařenou dovolenou umíme představit. Lemon Resort Spa je přesně tím místem, kde večer budete pozorovat slunce zapadající za horský obzor a po ránu vás probudí jeho měkké světlo odrážející se od vodní hladiny. A mezitím jen relax v krásném prostředí. A pokud se vám zrovna nebude chtít vytáhnout paty z hotelu, tak je vám k dispozici venkovní bazén a hotelová wellness a SPA zóna. Své smysly pak potěšíte i v místní restauraci LEMON s moderní kuchyní. Pro hotelové hosty je k dispozici skvělé zázemí pro vodní radovánky - svezte se třeba na elektrickém katamaránu nebo na motorovém člunu anebo si vyjeďte sólo na paddle boardu či kajaku. Využijte dobře vybavené posilovny, squashového kurtu nebo si zaplavejte v bazénu. Nejmenší určitě ocení i herničku.


Trzy Morza

Apartmány Trzy Morza (Tři moře) se nachází v sousední Kladské kotlině na úpatí vrchu Trójmorski Wierch - jedinečné hory, z níž se voda vlévá do tří moří: Černého, Severního a Baltského. Na tento fenomén, který nemá obdoby v celém Polsku, navazuje nejen název penzionu ale i hravý, námořnický styl interiérů. Téměř stoletý dům stojí zcela na samotě obklopen pouze malebnou krajinou přírodního parku Králický Sněžník. Velikonoční volno si tady užijete aktivně i odpočinkově. Jste totiž na strategickém místě, jen 20 min autem od Dolní Moravy, oblasti známé pro své turistické vyžití. Přímo kolem domu vede stezka na vrchol Trójmorski Wierch, určitě ale nevynechejte i dobytí Sněžníku nebo dobrodružnou výpravu do Medvědí jeskyně. Neváhejte a dejte si ke snídani koš plný dobrot z lokální produkce i produkce paní domácí, nebudete litovat!


Exclusive Aparthotel Marina 

Velikonoce si můžete užít i ve víru města. Už jste někdy byli ve Vratislavi? Pokud ne, tak tento výlet rozhodně doporučujeme. V rámci Polska je to must see město. Rozkládá na dvanácti ostrovech propojených nad stovkou mostů a lávek. Když se k tomu přidá monumentální gotická architektura, lodě na Odře a bohatá kulturní mozaika, srovnání s Benátkami není velkou nadsázkou. Krásná, historická, ale i moderní a svěží…přívlastků bychom našli nespočet, ale mnohem zajímavější a zábavnější bude, když pro ni objevíte své vlastní! Díky výborné poloze hotelu se za 10-15 min příjemnou procházkou dostanete na pohádkové vratislavské náměstí nebo historický a skvostný “Ostrow Tumski”, který je kolébkou města. Hotel je baby friendly, takže i to své baby vezměte s sebou. Co se týče programu, ten je tu jasný. Průzkum historického města, dobré jídlo, kavárničky a odpočinek. 


Hill&Chill

Další kouzelní místo je přímo na hranici národního parku, a to jistě ocení každý milovník přírody. Unikátní národní park Stolové hory je protkán hustou sítí turistických stezek a cyklostezek! Domy jsou vhodné pro rodinu nebo partu přátel. Můžete si booknout domy oba dva a celkově tak dostanete kapacitu pro 11 osob. Celý rok si tu můžete užít i trochu té lázeňské kultury. Nachází se tu jedny z nejstarších evropských lázní, po staletí známé léčivými účinky minerálních vod. Kudowa a okolí je bez nadsázky cyklistickým rájem. Přímo v Kudowě na vás čeká několik singletrackových okruhů, v národním pak parku využijte vyznačených tras, díky kterým se na kole dostanete do nejzajímavějších částí Stolových hor. A pokud berete i děti, s těmi si tu užijete fantastické skalní labyrinty plné úzkých uliček, skalních puklin a tajemna. Co takhle dopřát si trochu dobrodružství a zahrát si třeba na schovávanou ve skalách?

Similar articles