Neodolatelné novinky roku 2024

5. January 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Představujeme novoroční přírůstky v naší Amazing rodině. S dovolenou by byla škoda čekat až na léto, nemyslíte? Prozkoumejte, kam by vás lákalo vyrazit už teď. Držte si klobouky, protože tohle bude pořádná jízda!


Rezidence za vodou

Chcete být nablízku horám, sněhu a všem zimním radovánkám? Zajeďte si za kouzelným zážitkem do Krkonoš. Najdete tu dva přepychové domy Ledňáčka & Vážku. Jediné, co dva objekty odlišuje je to, že Ledňáček nabízí venkovní vířivku a Vážka saunu. Oba se nacházejí jen pár minut od lyžařského střediska Černý Důl. Takže pokud hledáte ráj pro rodiče a zábavu pro děti - TADÁ! V obou domech se pohádkově vyspí až 10 osob. Samozřejmostí jsou také plně vybavené kuchyně, kde se bude vařit jedna báseň. A jestli se vám na dovolené vařit vůbec nechce, žádný problém! Majitelé rádi poradí, kde se výborně najíst. Když se vám zrovna nebude chtít prohánět po sjezdovkách nebo nebude přát počasí, můžete si udělat game night s Xboxem. V létě se těšte na příjemný bonus v podobě slaného bazénu a venkovního grilu s ohništěm. 


Glamping Podhájí

Chcete se jen ve dvou vypařit do naprostého soukromí? V obklopení přírody, lesů, louky a za štěbetání ptáčků a šumu listí jsme objevili další úžasný glamping. Malý domeček u Slapské přehrady je jen hodinku autem od Prahy. Najdete v něm vše, co budete pro svůj pomalý víkend potřebovat a kromě toho ještě klid pro duši a vaše rozjímání. Pohodlná postel pro dva, vybavená kuchyň s čerstvou kávou a french press, koupelna s teplou vodou, teráska s posezením a ohništěm a to nejlepší na konec - naprosté ticho a soukromí. Vlastně je tu ještě jedna velmi příjemná třešnička, a to finská sauna a sud plný chladné vody na osvěžení. Zdřímněte si, čtěte nebo se jen kochejte výhledy z houpací sítě. Součástí domečku je prostor na terásce třeba pro cvičení jógy.


Chata nad Kocábou

Nechce se vám moc daleko od Prahy, ale zároveň toužíte být s rodinou někde v klidu a v přírodě? Teprve nedávno jsme ve Štěchovicích objevili Chatu nad Kocábou. K domečku se pohodlně dostanete autem, tak se nemusíte bát, že budete k místu šlapat kilometry pěšky. Najdete tu parádně vybavenou kuchyň, pračku, útulnou terásku i Wifi. O teplo se vám tu postará designový krb, který je uprostřed obývací části. Ubytovat se tu může až 5 osob. Dva hosté se vyspí v manželské posteli nebo na dvoulůžku v obýváku a poslední host na gauči. Na terase můžete klidně grilovat a u toho pozorovat hvězdy. I sauna vám tu zajistí příjemné zpestření. Místo je skvělým výchozím bodem na výlety v okolí. Vydejte se třeba na Štěchovickou přehradu, vyhlídku Máj či naučnou stezku Svatojánské proudy.


Hill & Chill

Další poklad jsme našli v Polsku. Je přímo na hranici národního parku, a to jistě ocení každý milovník přírody. Unikátní národní park Stolové hory je protkán nejen hustou sítí turistických stezek a cyklostezek, ale v zimě sem můžete vyrazit i na běžky! Domy jsou vhodné pro rodinu nebo partu přátel. Můžete si booknout domy oba dva a celkově tak dostanete kapacitu pro 11 osob. Celý rok si tu můžete užít i trochu té lázeňské kultury. Nachází se tu jedny z nejstarších evropských lázní, po staletí známé léčivými účinky minerálních vod. Kdybyste sem chěli vyrazit až v létě, vezměte s sebou určitě kolo. Kudowa a okolí je bez nadsázky cyklistickým rájem. Přímo v Kudowě na vás čeká několik singletrackových okruhů, v národním pak parku využijte vyznačených tras, díky kterým se na kole dostanete do nejzajímavějších částí Stolových hor.


Casa Sauris

Máte-li chuť vyrazit na amazing zážitky trochu dál za hranice, pozorně si prohlédněte tuhle novinku. Pokud hledáte dechberoucí soukromí v srdci Evropy, hurá do Itošky! V malebné horské vesničce Sauris di Sotto na severu Itálie leží stylová chaloupka, kde panuje naprostý klid a soukromí daleko od hotelových komplexů. Chaloupka se nachází na jednom z nejkrásnějších italských míst v regionu Furlánsko - Julské Benátsko, kde nejsou Alpy ještě tolik navštěvované turisty. Bydlet budete v jednom útulném apartmánu na kraji italské vesnice poblíž rakouských hranic, který nabízí 3 ložnice s balkony, 2 koupelny a vybavenou kuchyň se vším všudy. Pohodlně se sem vejdete i s větší rodinou, místa je tu dost pro 7 osob. Určitě přemýšlíte, jestli lyže s sebou. Rozhodně ano! Apartmán se nachází kousek od sjezdovky v Sauris di Sotto, kde najdou sjezdovky i ti úplně nejmenší.


Jedlový potok

Tomuhle klišé nebudete věřit, dokud se nepřesvědčíte sami - chaloupka v Josefově Dole je pastvou pro oči i pro duši. Je to památkově chráněný objekt bývalé mačkárny na sklo, zrekonstruovaný k dokonalé útulnosti. Hned tu budete cítit teplo domova a to nejen díky litinovým kamnům, ale také vyhřívané podlaze. Rozhodně se skočte ohřát také do sauny s walk-in sprchovým koutem a otužilci, ti mohou rovnou po sauně seběhnout do potoka, který protéká pod chaloupkou. Jsou tu dvě ložnici s manželskou postelí a rozkládacími gauči, dohromady se tu vyspí 8 nocležníků. Každá ložnice disponuje vlastní koupelnou s barevně podsvícenou perličkovou vanou. Poloha chalupy přeje výpravám do přírody, tak toho určitě využijte. Nedaleko domku jsou nádherné vodopády Jedlová nebo krásné přírodní koupaliště ukryté na kraji lesa.


Chata Ostříž

Jestli vám ani z tohohle domu nespadne brada, tak už nevíme. Když jsme ji objevili my, rozhodně nás uhranula. Stojí na krásném břehu řeky Chrudimky, přesto v samém centru dění obce Hlinsko. Právě řeka vám tady bude určovat váš denní rytmus. Její pomalé zurčení a proudění vás bude ráno probouzet a večer příjemně ukolébávat. S rodinou, nebo partou přátel tady můžete trávit čas na zahradě, grilovat, v teplých měsících posedávat na terase a prokládat to vířivkou. Ostatně, vířivku můžete využít i teď v zimě. Dalším bonusem je tu soukromé wellness jen pro vás a partu. Teplý bazén, sauna i ochlazovací bazének. Večery bude jistě rádi trávit ve společenské místnosti u krbu. V chatě najdete tři ložnice, ale pokud budete chtít, vyspí se vás tady až 10. Velkorysost celého prostoru vás ohromí. Pokud tedy chcete hotelový standard bez lidí, neváhejte. Chata je úplně nová a termíny se rychle plní.


Chalupa Kopito

Už jste se někdy toulali po Orlických horách? Kdo je dobře zná, rád se tam vrací a kdo je prozkoumané zatím nemá, tomu vřele doporučujeme zajet co nejdříve na průzkum. Chalupa Kopito má strategickou polohu, díky které jste v zimě za pár minut na svahu v areálu Říčky, nechybí tu ani běžkařské tratě a v létě je to ráj pro cyklisty. Ubytovat se můžete ve dvou ložnicích, v každé je místo pro 5 osob. Chalupa je zařízena a laděna do skandinávského stylu a celý interiér má na svědomí jeden z majitelu, architekt Martin Moravec. Chalupa je jako stvořená pro rodiny s dětmi - přímo od ní vede několik pěších tras pro nenáročné ťapkání, ale i pro delší výlety pestrou krajinou. Zároveň budete nedaleko centra a veškeré potřebné zázemí je po ruce. Na zahradě u chalupy pak nechybí houpačky, pískoviště ani třeba fotbalové branky, uvnitř pak můžete otestovat novou deskovku nebo prozkoumat kreativní sadu. Dospěláci jistě ocení možnost relaxovat u krbu nebo pak naprosto nerušeně v sauně. 


Chalet Vallé

Novinka, která vám vyrazí dech! Na samotě u řeky Divoká Orlice, nedaleko malebné horské vesničky Orlické Záhoří se skrývá místo, kde najdete božský klid, krásné východy i západy slunce a prostor nadechnout se absolutní svobody. Chalet nabídne přístřeší 8 hostům. Nechybí plně vybavená kuchyň, útulný obývací prostor, tři ložnice a nekonečné výhledy do okolní přírody. Ratolesti ocení stylovou a velkorysou hernu s neotřelými a lákavými prvky. Na přilehlé terase si můžete za teplejších večerů něco ugrilovat nebo pustit film na plátně. Na zahradě je postavena jógová teráska, ohniště. V zimě se dá na zahradě sáňkovat a řeka za domem vybízí k otužování! Krajinu můžete poznávat na pěších túrách, třeba na rozhlednu Velká Deštná. Po vydatných výletech zrelaxujte se sklenkou něčeho dobrého u krbu nebo si dopřejte pořádnou regeneraci ve venkovní sauně.

 

Glamping Skrytín

Snili jste někdy o pobytu v útulném iglú nebo v Hobitíně? Tohle ubytování je svým vzezřením a výjimečným designem první svého druhu v naší Amazing nabídce. Je určený pro dva fanoušky přírody, výletů i romantiky. Mini domek s útulným interiérem a lesem za zády vás zavede do světa plného klidu a naprostého uvolnění. Domeček je postaven z dřevěných šindelů, které mu dodávají nezaměnitelný vzhled. Součástí je prostorná terasa, ze které se budete kochat úžasnými výhledy do hlubokého údolí plného hustých lesů. Uvnitř mini domku najdete kuchyňku, pohodlnou manželskou postel a rozkládací gauč, na kterém se případně vyspí i vaše děti. Hned vedle moderní koupelny na vás čeká vyhřátá sauna. No není to sen? Iglú i zámek Skrytín vlastní nejen stejný majitel, ale dokonce stojí pár set metrů od sebe. Díky zakoupení pobytu pomáháte mimo jiné zrekonstruovat sto let starý zámeček. 

Similar articles