Podívejte se na novinky v Rakousku a Itálii

26. March 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

RAKOUSKO

 

Sloho Bergurlaub

V srdci Štýrska jsme objevili malou vísku Hohentauern, kde svůj domov našla slovinská rodina Damiry Slodnjak. Svůj život zasvětili projektu Sloho, který nabízí 9 útulných apartmánů s pohádkovými výhledy na místní kopce. Majitelé tohle místo neustále vylepšují, ale už teď se můžete těšit na pohádkový zážitek. V apartmánech vám nebude nic chybět, i při delší dovolené s dětmi. Jsou tu plně vybavené kuchyně i jídelní kouty, kam se vejde celá rodina. Čtyři apartmány navíc nabízí i soukromé sauny s výhledem na místní dvoutisícovky. Pro všechny hosty je k dispozici borovicová sauna, v malé kavárně si každý může kromě kávy a vína koupit i vybrané místní produkty nebo si objednat snídaňovou bedýnku s čerstvými vejci, mlékem či tvarohem. Stejně velkoryse vám připraví i piknikový batůžek, se kterým můžete vyrazit druhý den na túru. Pokud hledáte osobní přístup, soukromí s důrazem na regionální produkty, bude vás SLOHO bavit.


Naturhotel Forsthofgut

V rakouském Leogangu jsme si již delší dobu brousily zuby na jeden z nejkouzelnějších hotelů, co známe a jsme nadšení, že ho můžeme přivítat v rodině Amazing Places. Najdete tu vše, co od luxusního ubytování očekáváte, a přesto vás tu spousta věcí překvapí. Hotel se profiluje jako wellnesový rodinný hotel, ale nabízí toho hodně i pro páry. I unavení rodiče tady zažijí zenovou dovolenou. Vše je řešeno ve stylu feng-šuej a každý detail upoutá vaši pozornost. Najdete tu restauraci s lokální kuchyní, skvělé sushi bistro, cool bar se signature drinky a mnohé další. Snídaně připomínají spíše brunch, je tu pekárna, sýrárna i řezník. K výběru jsou desítky smoothies, džusů a jiných zdravých vychytávek. Velkým zážitkem je tu  Spa na 3000 metrech čtverečních, které se rozděluje na rodinné s vnitřním tobogánem s celou řadou atrakcí pro děti a Adult only s venkovními bazény a saunami s magickým výhledem na hory.


Chalet non-sens by L'Occitane

Korutanský Hochrindl byl ještě donedávna opomíjeným průsmykem ve stínu zájmu turistů vyhledávající letní či zimní dovolenou. Panenská krajina, nekonečné pastviny s výhledy z pohlednic však dnes nabízejí veškerou infrastrukturu i sportovní vyžití, které v Alpách hledáte. Objevili jsme pro vás místo, které splňuje ty nejvyšší nároky a vy se tak se svou rodinou nebo partou ocitnete na chvíli v ráji. Chalet má 5 pokojů, které ubytují až 10 nocležníků. Ideálně tedy vezměte i partu kamarádů a udělejte si dovolenou plnou společných zážitků. Velkorysá vila v horském stylu má tři koupelny, vybavenou kuchyň a obývací pokoj s krbem. Tím ale nekončíme. Po celodenní túře jistě oceníte možnost pořádně se naložit do bublinek nebo si dát voňavou saunu. A samozřejmě vás při tom všem bude doprovázet vůně přírodní kosmetiky značky L'Occitane. Hochrindl je svou polohou ideální pro sport ve všech ročních obdobích. Zalesněné mírné kopce jsou fajn pro pěší turistiku i kolo. 


Hotel & SPA Wulfenia

Rakouský Nassfeld platí za místo s nejjistějšími sněhovými podmínkami. Rozlehlé, členité lyžařské středisko patří k těm nejzábavnějším, které jsme na našich cestách mohli zažít a přičteme-li k nim skvělé ubytování se špičkovým wellnessem, zážitkovou restaurací a vlastním klubem, rýsuje se vám dovolená snů. Vítejte v Hotelu Wulfenia. Bydlet na sjezdovce má něco do sebe a nás hodně baví fakt, že hotel vám nabídne celodenní program, aniž byste museli neustále stěhovat sportovní vybavení sem a tam. Kdo to už nemůže vydržet, vyběhne z lyžárny přímo na sjezdovku a moderní sedačkovou lanovku. Hotel denně nabízí občerstvení v místním skibaru, často se tu griluje i vaří česká jídla a vy si na sluníčku vychutnáte i skvěle namíchaný drink. Po sportovním výkonu si odpočinete v nádherném wellnessu ve vnitřním či venkovním bazénu, vířivce či saunách, nebo se protáhnete ve fitku. Nabízí tu širokou škálu masáží a procedur, tým je tu sehraný a přátelský. Co vás tu také potěší je nabídka místní restaurace. Vyladěný snídaňový buffet, pestrá nabídka á la carte a večerní fine dining. Na téhle dovolené se odpočívá i od dětí, hotel je totiž Adul Only. 


Hotel Montestyria Chalets & Suiten

V kopcích nad obcí Mariazell leží Monte Styria. Se svými šesti chalety a dvěma apartmány nabízí kromě úchvatných výhledů i notnou dávku soukromí ve stylovém hávu autentické architektury. V domečku najdete dvě ložnice, prakticky vybavenou kuchyň, tradiční krb, terasu s výhledem na západ slunce i vlastní saunu. Výhodou je vlastní východ ke sdílenému vyhřívanému bazénu. O něco menší Junior-Suity s jednou ložnicí jsou ideální pro kratší pobyty. Najdete tu malou kavárnu, kde se můžete po ránu nastartovat voňavou kávou. Skvělou volbou je zdravá a čerstvá snídaně, kterou vám připraví podle vašich představ a přinesou přímo do chaletu nebo apartmá v předem dohodnutém čase. A jestli přijedete na dovču v létě, přímo u Erlaufsee je vám k dispozici vlastní molo s velkými lehátky pod baldachýny, kde můžete v klidu relaxovat u krystalicky čisté alpské vody.


Haus Alte Salzstrasse

Našli jsme domek, který trochu připomíná anglické venkovské sídlo. Na šarmu mu přidává i zalesněné okolí, se zahradním biotopem s vlastním molem. Pokud tady budete v létě, je to skvělý osvěžující bazének. Uvnitř na vás čeká útulná atmosféra, kterou vytváří všudypřítomné dřevo. V obývací části domku najdete skvěle vybavenou knihovnu, tak si dopřejte čas bez telefon, rozpalte krb a vyberte si nějaký dobrý příběh. Usínat budete v jedné ze tří ložnic, kdy každá má i svou vlastní koupelnu. Díky tomu se sem bez problémů vejde i velká rodina nebo parta přátel, a přitom budou mít všichni dostatek soukromí a místa jen pro sebe. Po výletech i během chladnějších dnů si dopřejte pořádnou dávku relaxu! K tomu skvěle poslouží sauna, ze které můžete rovnou na zahradu a smočit se v jezírku.

 

ITÁLIE

 

Sonus Alpis

Sonus Alpis koupila rodina Marmsoler teprve nedávno, jejich zkušenost s pohostinstvím však trvá přes padesát let už po tři generace. Rodinné podniky máme rádi a dalo by se říct, že se na ně, co se týče Itálie, i docela specializujeme. Vítejte v italském Tridentsku-Horním Adiže, v hotelu, který je zasvěcen jen pro dospělé. Připravte se na parádní zážitky z lokality, která fandí aktivní dovolené. Val Gardena se svými nekonečnými traily je takřka za rohem, tak doma nezapomeňte kola. A pokud vám nebude zrovna přát počasí, skvěle se zabavíte i uvnitř. Takový výhled z bazénu na majestátní vrcholy Dolomit jsme nikde neviděli. Ze všech saun se dá vyjít na příjemnou zahradu a relaxovat v lehátkách s bylinným čajem v ruce. Všechno je tady přizpůsobeno dospělým a jejich nerušenému odpočinku, od kulinářského umění, špičkového wellness i hudebního výběru. Tak nechte děti babičkám a vyrazte do Itálie za velkým dobrodružstvím. 


Casa Sauris

Chaloupka Casa Sauris se nachází na jednom z nejkrásnějších italských míst v regionu Furlánsko - Julské Benátsko, které ještě nejsou tolik navštěvované turisty. Takže pokud hledáte dechberoucí soukromí v srdci Evropy, hurá do Itošky! Bydlet budete v jednom útulném apartmánu na kraji italské vesnice poblíž rakouských hranic, který nabízí 3 ložnice s balkony, 2 koupelny a vybavenou kuchyň se vším všudy. Na jarní i letní dovolenou v horách si nezapomeňte výbavu na túry. I kola tady využijete. Kolem ubytování vede mnoho turistických tras, ze kterých budete celou dobu obdivovat alpské štíty. Pouze 3 km od apartmánu se nachází překrásné a čisté jezero jak sklo Lago di Sauris. V létě se tu vykoupejte, svezte se na zipline nebo se svezte loďkou.

Similar articles