Léto v Českém Krumlově

29. May 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Kdy jindy vyrazit do Českého Krumlova, než letos. Ve městě byste teď těžko hledali skupiny zahraničních turistů, kteří na město koukají pouze skrze své nabité foťáky a současná situace také zařídila to, že si už na každém turistickém lákadle nedáte pivo za 150,- korun, ale už o něco přijatelnější cifru. Svět se bude dělit na život před koronavirem a po krizi. Před tím, než se zavřeli hranice, Český Krumlov každý rok navštívilo zhruba dva miliony lidí. Pojďte letos objevit město ze zbrusu nového pohledu!

 

Mnozí zaplesali, že se konečně odváží do Českého Krumlova vyrazit, protože přiznejme si to, ne každý se chce prodírat tisícem turistů a marně hledat místo u stolu během obědové pauzy. Místní (kterých tu je naprosté minimum) se asi konečně mohou trochu „nadechnout“ a po letech zažít město takřka výhradně o české klientele. Přesto, cestovní ruch zasáhl hned po Praze nejvíce právě Český Krumlov a město se z nulové návštěvnosti bude sbírat ještě hodně dlouho. Vyrazte sem proto nejen v létě alespoň vy a podpořte tak toto město právem zapsané na seznamu českého kulturního dědictví UNESCO.

Brouzdejte historickými uličkami Českého Krumlova, absolvujte prohlídku zámku a rozjímejte nad výhledem na celé město, který vám právě zámek nabízí. Sedněte si na místní náplavku s pivkem v ruce a užijte si město tentokrát trochu jinak. A co pro vás město nachystalo na léto?

 

VODÁCKÁ SEZONA JE TU

Letos snad všichni vyráží na vodu, tak snad nebudou před každým jezem fronty jak na dálnici. A právě v těchto dnech  začíná vodácká sezóna na Vltavě v úseku Český Krumlov. „Milovníci splouvání Vltavy si budou moci sjet i novou šlajsnu pod Barevnou skálou. Loď zde však lze také přenést po nových schodech. Nová šupna je i na šlajsně na Rechlích. Všechny jezy od Vyššího Brodu do Boršova nad Vltavou kromě boršovského jsou splavné.“ Lodě včetně veškerého příslušenství si samozřejmě můžete půjčit nebo protentokrát zkuste sjet kus řeky na pořádném dřevěném voru.

 

LETNÍ PLOVÁRNA

"Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným…" Kdo by neznal ikonickou hlášku z Rozmarného léta. A přesně atmosféru filmu chce město přenést na břehy Vltavy. Vše je zatím ve fázích přípravy, ale pokud se to povede, vzniknou v Českém Krumlově tzv. říční plovárny. Nebudete muset hledat koupaliště za městem nebo dokonce muset vyhledávat přeplněné aquaparky. Skočit do Vltavy budete moct kdykoliv se vám zlíbí.

 

VARY V KRUMLOVĚ

Naše srdce zaplakalo, když Jirka Bartoška začátkem jara oficiálně potvrdil zrušení letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Jaká malá jiskřička, když před pr dny oznámil, že přesto, že Velký sál v Hotelu Thermal sice neumožní divákům shlédnout jediný film, o špetku festivalové atmosféry stejně nepřijdeme. Téměř stovka kin po celé republice promítne v původním termínu festivalu vybrané filmy. A právě Český Krumlov se zapojil do akce s názvem Tady Vary. Hlavním dějištěm festivalu bude kino Luna, které bylo postaveno v 70. letech stejně jako karlovarský Thermal. Diváci tak zažijí filmovou atmosféru jako ve Varech, jen v Krumlově.

 

Český Krumlov je co se týče kouzelného ubytování opravdu bohatý. Vyrazte do renesančního hotelu s čistě rodinnou atmosférou Krčínův Dům nebo do dalších dvou partnerských hotelů - Hotelu Latrán nebo apartmánů Latrán 43. Dva stylové apartmány s vířivkou přímo na Vltavě najdete v Krumlovském mlýnu. Zbrusu nové ubytování Ultra Premium Apartments nabízí luxusní apartmány a bistro Topinka. Komornější atmosféru můžete zažít ve Ville Beatika nebo luxusním prostředí Bellevue Hotel Diamond Suites. Naprosto designovým skvostem je bezpochyby Monastery Garden. Netradiční zážitek vám nabídne Krumlovská Věž. Atmosféru historického města prožijte nejlépe v Latron 98 nebo penzionu Largo, kde mimochodem podávají každé ráno báječné snídaně. Kousek od centra města zase můžete zažít noc v rustikálních prostorech Krumlovského domu v zahradě.

Similar articles