Za krásami Valašska na elektrokole

5. August 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Tam, kde se údolím vine Vsetínská Bečva, ve valašské obci Velké Karlovice, tam najdete Chalupu Sihelné. I když by se to v této lokalitě nabízelo, nejde o žádnou tradiční roubenku, které se tu často vyskytují, ale spíše o rodinný dům, který byl rekonstrukcí přeměněn v moderní chalupu.

 

Nejprve budete mít pocit, že jedete ke svým dobrým známým na návštěvu. Až vstoupíte, najednou se ocitnete jak v alpském penzionu, kde dominují dřevěné materiály, přírodní barvy a doplňky v horském stylu. Čtyři pokoje v přízemí a tři apartmány v patře ubytují až 20 osob, mají vlastní koupelny a jsou vybaveny vysokými postelemi s kvalitní matrací.

 

Ve všech horních apartmánech je k dispozici také kuchyňský kout s ledničkou a základním vybavením. Další kuchyně, samozřejmě plně vybavená pro jakékoliv vaření, je společná v přízemí. Pronajmout si můžete celou chalupu nebo jen pokoj. A když tu zastihnete milé majitele, posedíte s nimi na terase, připijete si slivovicí nebo ochutnáte frgály a najednou si zase budete připadat jako na návštěvě u svých přátel.

 

Dva bonusy, které nesmíme opomenout ohledně Chalupy Sihelné. A to jsou ve zkratce kola a sauna. Majitelé jsou totiž vášniví sportovci a moc dobře vědí, že po výkonu je potřeba také kvalitní relaxace. A na sauně i odpočívárně je to opravdu vidět. Doladěno do posledních detailů, tlumená světla, relaxační hudba jako v nějakém luxusním saunovém světě, jen s větším soukromím. Pro milovníky saunování je tu i možnost vyběhnout před chalupu a zchladit se přímo v Bečvě.

Novinkou je potom možnost půjčení nových horských elektrokol. U chalupy je k dispozici úschovna pro případ, že dorazíte už se svými koly a také cyklo držák pro přípravu a servis kola před jízdou. My jsme elektrokolo vyzkoušeli a nemohli si ho vynachválit. S turbo výpomocí jsme si to bez většího zadýchání vyšlápli na slovenské Kasárny a odtud jsme po hřebeni Javorníků ujeli 40 kilometrový okruh.

 

Turistických cílů je v okolí nepočítaně, na jedné straně Javorníky a výhledy na Slovensko, na straně druhé krásné Beskydy. Hned nad chalupou je rozhledna Miloňová, v okolí můžete obdivovat již zmiňované valašské chaloupky nebo si povyjet dál, třeba k oblíbeným Pustevnám. Zavítat až sem opravdu stojí za to, to si řeknete jak v měkkých peřinách Chalupy Sihelné, tak na jakémkoliv vrcholu s dechberoucím výhledem.

Similar articles