Útěk z města

3. December 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Určitě ta bláznivá rána znáte. Zamáčknete budík a zmateně mžouráte. V pokoji je ještě tma, zvuky aut a ruch ulice vás nenechají na pochybách, kde jste. Ve svém bytě a máte přesně půl hodiny na to, abyste stihli být v práci včas. Ve spěchu pijete horké kafe a balíte věci. Venku vypadají všichni podobně ospale jako vy, bez úsměvu a nadšení. Ještě na malou chvíli se chcete vrátit zpět do svého malého klidného ráje. Zavíráte oči a sníte o tom, jak z toho všeho utéct. My vám řekneme o místech, která budou perfektním útočištěm.

Vesničko má

Také často vzpomínáte na idylické prázdniny u babičky? Vždycky navařeno, volné dny s kamarády z vesnice a plná zahrada dobrot, které babička vypěstovala. Utečte zpět aspoň na víkend nebo klidně na celý týden. Ať už na chalupu vlastní nebo na některou z těch našich kouzelných, které najdete zde.

 

Na samotu

Snem některých je úplná samota. Nemusíte se převléct z pyžama, zdravit sousedy, no prostě si můžete dělat, co chcete. Opravdoví samotáři jsou často ale skuteční drsňáci. Život na samotě je a byl pro samorosty, silné a nezávislé lidi. Co si užít samotu alespoň o dovolené? Vyberte si takové místo právě u nás.

 

Do přírody

Můžeme vznosně psát o dobrém vlivu člověka na přírodu. Sami však nejspíš víte, jak vám je, když se bosky procházíte po louce, díváte se do zeleně, pozorujete ptáky nebo jen nasloucháte zvukům přírody. A už jste slyšeli o glampingu? Taková moderní a luxusnější verze kempování. Nepřijdete o své pohodlí, ale s přírodou máte přímý kontakt. Často vás od ní dělí jen plachta stanu (nebo třeba tee-pee). Můžete vyzkoušet i bydlení v domečku na stromě nebo na vodě. Nebo po cirkusácku v maringotce. Podívejte se sami na náš výběr glampingových míst.

 

Myslíte to s útěkem vážně?

Předpokládejme, že jste zvážili všechna pro a proti. A útěk z města natrvalo vypadá  jako nejlepší varianta. Inspirací na vaší cestě z města můžou být i majitelé některých míst z Amazing Places.

Zakladatelé Café a Apartmánů Nebespán v Kašperkách byli manažeři v Praze. Sabina a Robert Kmecovi jsou na Šumavě na plný úvazek skoro 20 let. Nadšení u nich neopadlo, kromě plné restaurace, boutique hotelu, výroby lokálních produktů a cukrárny, mají k pronájmu i Chalupy Rajsko.

 

Tady a teď

Ať už se rozhodnete jakkoliv, zkuste si dopřát chvíle pohody i ve městě. Nadechněte se, běžte se projít na místo, kde jste nikdy nebyli. Zkuste se podívat na známá místa čerstvým pohledem a vidět, co jste předtím neviděli. Zajímavou malbu na průčelí domu, štěbetající ptáky nebo jak se objímá zamilovaný pár. 

Ale občas si dopřejte alespoň malý “útěk”, na chalupu, k vodě nebo do divočiny. Kam vás srdce táhne. My vám rádi budeme inspirací.

Similar articles