8 míst, kde můžete lenošit na peci

19. February 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Toužíte se někdy podívat do chaloupky jako z pohádky, kde si můžete i přes moderní komfortní vybavení pořád užít tradiční prvky a historické vybavení? Vytipovali jsme pro vás penziony, roubenky a chalupy, ve kterých si můžete lenošit nebo se i přímo vyspat na peci!

 

1. Penzion Roubenka

 

Roubený penzion u golfového hřiště nabízí svým hostům veškerý moderní komfort. Přesto z něj sálá pohostinnost jako ze starých obrázků. I díky krásným kachlovým kamnům v tradiční modro-bílé kombinaci si budete připadat jako u pohádkové babičky a vzpomenete si na dětství strávené na vsi a s dětskými knížkami za pecí.

 

2. Ledárna

 

Šikovně zrekonstruovaná chalupa, které se říká Ledárna, je vybavená restaurovaným krkonošským nábytkem ve starém stylu. V kuchyni má také kachlovou pec, za kterou najdete lůžko k odpočinku. Za chladných dní si tu budou hrát děti, po večerech pak relaxovat dospělí. Vyspat se tu totiž mohou i dvě osoby.

 

3. Chalupa Za Humny

 

Romantická chalupa v srdci Vysočiny nabízí svým hostům atmosféru bydlení jako u babičky. Je ideálním místem pro rodinná setkání a pobyty s dětmi. V prostorné sednici jsou kachlová kamna, na kterých si ale nic neuvaříte a slouží jen k vytápění a lenošení. Vyhřáté lůžko se schůdky milují i samotné děti, pro něž je místo doslova magnetem.

 

4. Růžová chalupa

 

Netradiční pec v této chalupě u Šimánků v Podkrkonoší si zamilujete. Bude to vyžadovat trochu trpělivosti a umu vyšplhat se po malých schůdcích nahoru, ale pak už se vám nebude chtít dolů. Ztraceni třeba s knížkou mezi polštáři a kožešinami o vás nikdo ani neuslyší a vy se tak ocitnete na vlastním ostrově.

 

5. Roubenka Melánka

 

V této relativně nově postavené roubence najdete tradiční prvky i přesné imitace historických chalupářských interiérů. Unikátní kachlová pec uprostřed světnice není tedy žádným překvapením. Je plně funkční, a tak si na jedné straně postaru uvaříte třeba čaj a pak si s ním za tu pec zalezete.

 

6. U Ceďora

 

Poloroubená rodinná chalupa na Broumovsku nabízí veškerý komfort a moderní zázemí. Nově tu vystavěli krbová kamna obložená tradičními zelenými kachlemi, ke kterým přiléhá i útulný kout na lenošení. Majitelka to celé doladila do detailu přidáním pravých huňavých kožešin, polštářů a doplňků.

 

7. Roubenka Polubný

 

I této roubence na svahu Jizerských hor vévodí dobový interiér a tradiční kachlová kamna v krásné lahvově zelené barvě. Chalupa se pronajímá celá, a tak je měkké lůžko schované hned za pecí ideální pro všechny samotáře, co si občas potřebují dopřát čas pro sebe a lenošit bokem od bujaré společnosti.

 

8. Chalupa na horách

 

Tato malebná červená chaloupka v srdci Krkonoš je ideální pro rodiny s dětmi. V přízemí najdete prostornou sednici s oranžovými kachlovými kamny, které jsou stále funkční a nabízí i velkorysý prostor pro válení. V zimě se tu krásně ohřejete nebo si na kamnech můžete uvařit kakao jako se to dělávalo za starých časů.

Similar articles