Navštívili jsme kouzelné místo Na Stodolci

18. July 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Máte děti, chystáte se zdolat Pravčickou bránu, jste rádi obklopení přírodou a bez dobrého jídla neujdete ani krok? Pak vsaďte všechny rodinné karty na útulný Penzion na Stodolci s restaurací, která patří již několikátým rokem do Mauerova výběru Grand restaurant. Ráno vás bude kromě zpěvu ptáků budit řehtání koní a mečení koz. Večer si zpříjemníte procházkou po malebné vesničce Chřibská, kde překrásné roubenky stojí jedna vedle druhé.

 

S manželem jsme do penzionu dorazili až po deváté hodině večerní, kdy kuchyně už pomalu zavírala. Přesto nám pan kuchař vyšvihl teplý vepřový řízek a bramborový salát jak od babičky. Nejen, že jsme nemuseli jít spát s kručícími bříšky, ještě jsme poseděli v restauraci nad domácí malinovkou a zahráli si karty, které tu jsou volně k dispozici.

 

Ani ráno si nemusely naše žaludky na nic stěžovat. Vydatná snídaně zakončená vyhlášenou domácí bábovkou nás nasytila a připravila na celodenní výlet. Navíc se podávala v kouzelné místnosti, jíž dominoval kamenný krb. Na něm se dá v zimních měsících sedět a ohřát si zmrzlé končetiny.

 

Že je penzion pro milovníky venkova a zvířat jako stvořený, to se nedalo na první pohled přehlédnout. Hned vedle penzionu je jízdárna s jezdeckými koňmi. Vedle nich se pasou další zvířátka jako kozy, berani nebo kachny, které si můžete bez ostychu pohladit. Nechybí ani dětské hřiště s pískovištěm, skluzavkami a houpačkami.

 

Pokud byste chtěli vyjet do okolí na výlety, zdejší krajina nabízí nepřeberné množství aktivit. Samozřejmě nejčastějším cílem všech návštěvníků je národní park České Švýcarsko. Autem do Hřenska, kde stezka běžně začíná, je to necelá hoďka. Nicméně, díky zdejší jízdárně si můžete krásy národního parku prohlédnout i z koňského hřbetu.

 

Po výletu se ale nezapomeňte vrátit do penzionu na posilněnou. Je totiž škoda dávat si večeře někde jinde. My jsme energii a zásoby tuku doplnili pečenou kachnou s bramborovými knedlíky a červeným zelím a sladkými jahodovými knedlíky. Tak všem, kteří si již rezervují dovolenou v Penzionu Na Stodolci, přejeme vydařený pobyt, a především dobrou chuť!

Similar articles