Nejkouzelnější vířivky a koupací sudy

19. February 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Milujeme wellness ať už v jakékoliv podobě! A v poslední době stále více netradiční vířivky, všechny ty dřevěné koupací sudy pod širou oblohou.. zkrátka vše, co nás v tomhle "zvláštním" počasí dokáže zahřát a alespoň na chvilku jsme schopni úplně vypnout. Což ruku na srdce, kdo z vás všech to umí. Míst, které mají ve svém spa vířivku je celá řada, to by se nám sem všechno ani nevešlo. Jaká podle nás ale patří k těm nejkouzelnějším?

 

KOUPACÍ SUDY

Wellnessvagón

Z čeho všeho jde udělat ubytování? Evidentně ze všeho! A konkrétně třeba ze starého vlakového vagonu. Na první pohled vypadá, že je v provozu jen v letních měsících, ale naopak v zimě má podle nás mnohem větší kouzlo. Zvlášť ve venkovním koupacím sudu, pod kterým stačí zatopit a už jen si stačí užívat bublinky pod širým nebem, i když zrovna venku praští (toho už se ale letos asi nedočkáme).

 

Café Fara

My zkrátka Moravu milujeme. Tu jejich  pohostinnost, dobré jídlo, skvělé víno a především krásné ubytování. Jedním takovým je i Café Fara v Klentnici. Původně bylo místo myšleno jen jako kavárna, postupem času se sem začali sjíždět lidé z celé republiky za  skvělou kávou a ještě lepším jídlem a k vytvoření penzionu už to byl jen krůček. Skvělé na Faře je to, že tu zkrátka můžete jen tak být a nic nedělat. Ať už u bazénu, v sauně nebo nově i v koupací kádi, ke které si můžete nechat objednat dobrou lahvinku a třeba prkýnko sýrů. Morava jak se patří.

 

Teepee&Spa

Troufáme si říct, že mnozí z vás někdy už spali v teepee. Třeba během skautského tábora, kam vás rodiče jako malé přihlásili a vy jste na něj nedobrovolně jeli. Teď se lidé perou o to, aby ukořistili místo v tomto indiánském obydlí, které je na měsíce dopředu vybookovaný. Kromě nevšedního zážitku můžete využít venkovní koupací sud, pod kterým si stačí zatopit a užívat si klidu lesa.

 

Krumlovský mlýn

Krumlovský mlýn určitě všichni z vás už znají. Zavěšené postele ze stropu, prosklené koupelny s velkou vanou, spoustu dřeva a výhled na celý Český Krumlov. Kapacita není velká, jsou tu jen dva apartmány. Za to budete mít ale naprosté soukromí alespoň. Úplnou novinkou, za kterou dáváme všechny palce nahoru, je dřevěná koupací káď, uvnitř celá z nerezu, s výhledem na zámek. Večer když je osvětlený to je pohled k nezaplacení. 

 

Zikmundov

Ve Starých Hutích se schovává takový malý velký skvost. Penzion, kde můžete spát až do 12, protože snídani vám připraví klidně až odpoledne. Místo, kde jste pány času jen vy, všechno se tu točí kolem hostů. Chcete se celý den procházet po lese, ležet v trávě nebo už od rána popíjet prosecco? Nic není problém. To sladké nic nedělání můžete ještě podtrhnou odpočinkem ve venkovních koupacích sudech za doprovodu hudby a skleničky bublinek. Nebo rovnou lahve?

 

Villa 603

Na první pohled vypadá Villa 603 úplně obyčejně a nenápadně, za vstupními dveřmi se ale rozprostírají krásné prostory plné rustikálního dřevěného nábytku, kamene a především neuvěřitelně příjemného prostředí. Přes léto se tu pořádají hlavně svatby, ale  vyrazit sem můžete i za odpočinkem. Venku totiž stojí dřevěná káď se slanou vodou, pod kterou stačí jen zatopit, vytáhnout z domácí vinotéky lahev a relaxovat.

 

Resort Mlýn Černovice

Co prvního nás napadne ve spojení Resortu Mlýn Černovice? Romantika! Tady doporučujeme jakmile vás navigace dovede do Mlýna, vypněte telefony (nebo alespoň ztište zvonění) a zaposlouchejte se do zvuků mlýna. A pak si hned oblékněte plavky a běžte se ohřát do venkovního  koupacího sudu přímo na hrázi rybníka. Zároveň klidně nahoďte prut do vody a chytněte si rybu k večeři. V kuchyni vám ji připraví přesně tak, jak ji máte nejraději.

 

Stará Izba

Majitelé Staré Izby na ni sami často jezdí se svými dětmi, proto je chalupa zařízena a uzpůsobena pro rodiny. Hosté tu najdou vše, co mohou potřebovat ke skvělé dovolené. Světlé útulné pokoje, netradiční pec, na které se skvěle lenoší, ale můžete na ni i uvařit večeři, velkou zahradu s trampolínou pro děti, grilem a nově taky venkovní vířivkou, která zabaví jak děti tak dospělé. (Na fotce můžete mrknout na radovánky dětí samotných majitelů :)) A takhle v ní můžete dovádět i vy.

 

TRADIČNĚ NETRADIČNÍ VÍŘIVKY

PECR

Do hotelového komplexu PECR spadají dva hotely, Deep a Well. A právě na střeše druhého hotelu je umístěno jedinečné wellness. Vířivky tu mají rovnou dvě, jednu vnitřní, druhou venkovní. A z té venkovní budete mít naprosto neodolatelný výhled na celou Pec Pod Sněžkou. Hned vedle vířivky je i ochlazovací bazének, do kterého můžete skočit hned po sauně.

 

Apartmány Ladná

Když jsme poprvé viděli fotky Apartmánů Ladná, hádali jsme, že tohle stylové ubytování se nachází někde u moře, v Řecku a pro běžné smrtelníky je nedosažitelné. Jaké milé překvapení, když jsme zjistili, že za ním nemusíme létat několik hodin, ale stačí zajet na Moravu a prožít nevšední zážitek. Vedle atypického bazénu, spoustou lehátek a malých zákoutí si tu můžete užít i venkovní vířivku. Tady zkrátka chcete prožít svou dovolenou.

 

Chata Jestřáb

Na rozhraní Vysočiny a Žďárských vrchů stojí moderní dvoupatrová chalupa s velkými prosklenými okny. Vyspí se tu pohodlně šest lidí nebo si chatu pronajměte jen ve dvou a dopřejte si notnou dávku romantiky ve venkovní vířivce. Tu si nejvíce užijete s lahví dobrého vína a nemusíte pro ni ani chodit daleko. V kuchyni budete mít k dispozici až po strop naplněnou vinotéku.

 

Vinný sklep Tosca

Malý, na první pohled nenápadný domek v Něchorech na Moravě, uvnitř ale jedinečný. Celý prostor je do detailů sladěn, plný zajímavých detailů. Podle názvu už asi tušíte, že součástí je i vinný sklep, kde si můžete nabrat co hrdlo ráčí a degustovat. Nově můžete využít finskou saunu, abyste se v tomhle počasí ještě prohřáli a mimo to i venkovní vířivku s výhledem do vinic. K tomu sklenička vína a co víc byste si přáli.

 

Grandhotel TATRA

Opravdu velkolepý počin v podobě luxusního hotelu v Beskydech je tím pravým ořechovým i pro tu nejnáročnější klientelu. Horský komplex plný masivního dřeva, cihlových zdí a velkých oken nabízí útulné pokoje, skvělou lokální kuchyni a moderní spa. Hosté mají možnost využít několik vnitřních vířivek včetně odpočívárny. To nejlepší na wellness ale jsou venkovní vířivé vany s výhledem na beskydské hory.

 

Grandhotel Kempinski 

Grand Hotel Kempinski je bezesporu jedním z nejluxusnějších hotelů na Slovensku, takže je celkem logické, že ve výběru těch nejkrásnějších vířivek figuruje. V rozsáhlém spa, které se rozprostírá na 1300 metrech čtverečních najdete obrovskou vířivku, v které zapomenete i na ty poslední starosti, které jste si  dovezli z domova. Ovšem ten nejkrásnější výhled z vířivky budete mít ze soukromého novomanželského apartmá, který se nachází v jedné z vežiček hotelu.

 

Villa Helia

Penzion s označením adult friendly je skvělým místem pro romantický pobyt a především skvělý odpočinek. Penzion má  spoustu malým a útulných zákoutí, v kterých můžete posedávat, polehávat, vypít si kávu nebo si číst knížku. Celý den završte relaxací ve venkovní vířivce přímo pod hvězdami a užívejte si vzájemnou přítomnost se svým partnerem.

Similar articles