Choose Love Every Day

11. July 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Chateau Mcely jsou jednoduše rájem na zemi. Je neuvěřitelné, jakou atmosféru se tu celému týmu povedlo za ty roky, co fungují, vytvořit. A je tomu už 13 let, kdy Mcely poprvé otevřely svou bránu a přivítaly první hosty. Od té doby ovšem neusnuly na vavřínech a neustále vylepšují design i své služby. 

 

My jsme se do Chateau Mcely vydali během prvního prázdninového týdne. Na trochu hektický odjezd z Prahy ale zapomeneme hned, jak se začneme blížit k zámku. Právě brána vedoucí do zámeckého parku funguje jako filmová klapka. Vjedete dovnitř a rázem jste se přesunuli do jiného světa. Vládne tu klid, útulno, všichni se usmívají a nic není problém. 

 

Od té doby, co Mcely otevřely, se samozřejmě objevilo množství hotelů v Česku, které mají ambici jim konkurovat. Chateau Mcely si ovšem drží svou laťku neuvěřitelně vysoko a neustále ji posouvá. Mám pocit, že fungují jako inspirace pro ostatní podobná místa a tím obecně pomáhají kultivovat prostředí ve službách. Jeden z cílů, který máme i my v Amazing Places. Nicméně na celém týmu je vidět, jak je těší, když jsou u nich hosté spokojeni a když jim udělají radost. U nás se jim to tedy rozhodně povedlo. 

Léto ve Mcelích je plné akcí, které tu pro své hosty připravují. Můžete se těšit na filmy pod širým nebem, k nimž nechybí pohodlné deky, popcorn a drinky. Během prázdnin se koná i champagne time u jezírka nebo večery s DJem a skvělou hudbou v patiu. O všech akcích se dozvíte zde

 

My jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít projížďku na dvojkole. Prý jsme jediní hosté, kteří s ním vyjeli za bránu zámku. Doufám, že se k nám přidáte a nenecháte nás v tom samotné. Je to totiž vážně zábava a navíc si ověříte souznění s vaší drahou polovičkou, až budete muset společně brzdit nebo se naopak rozjíždět. Nicméně půjčit si můžete i dvě krásná městská kola, kdybyste se na jízdu v páru necítili. Nově mají v Chateau Mcely i Vespu, s níž mohou hosté objíždět polabskou nížinu okolo zámku. My jsme ji využili na jedno odpoledne a zajeli si na kávu a lehký oběd do Poděbrad, lázeňského města asi půl hodiny jízdou od Mcel. 

 

Během léta určitě nevynechejte přírodní jezírko, u něhož se skvěle odpočívá, ale navíc se osvěžíte ve vodě bez jakýchkoli chemikálií. I díky tomu bazén zapadá do celé zahrady a není rušivým elementem. Nicméně po koupání vám určitě, stejně jako nám, vyhládne. Doporučuji udělat si rezervaci v patiu, kde hraje výborná hudba a čeká tam na vás dovolenková atmosféra dlouhých letních večerů. U jídla nemůžete udělat chybu, cokoli z menu je výborně připravené. Já si vždy alespoň jednou dávám signature dish, tresku podle receptu babičky Cusumano. Nicméně jsme vyzkoušeli i kuře, které se může občas zdát být obyčejné, ale v podobě šťavnatých kousků doplněných o jehněčí klobásku z blízké farmy Košík a omáčku ze sladkého vína Madeira se jedná o chuťově naprosto vyladěný pokrm. Rozhodně si také jako sladkou tečku dejte čokoládové brambory, jemné lanýže z hořké čokolády plněné marinovanou třešní a kandovaným pomerančem jsou slast, navíc vtipně servírované na hlíně z rozlámané sušenky. Krom jídla si nemůžeme vynachválit bez přehánění nejmilejší číšníky v čele se Zdeňkem a skvělé drinky od barmana Tomáše. I kvůli nim se sem vyplatí vyrazit třeba jen na večeři. 

 

Díky atmosféře, kterou Mcely mají, se stávají častou svatební destinací. Ovšem úžasné jsou tu i zásnuby. Už to mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Ať už žádost o ruku proběhne při procházce v parku nebo u večeře se 101 svíčkami, bude vám jasné, že heslo #chooseloveeveryday tu dává dokonalý smysl, prožijete ho vy, ale řídí se jím celý tým, který se o vás v jeho duchu postará. My jsme prožili romantickou žádost o ruku v parku, ale druhý den nám ve Mcelích připravili večeři na oslavu v prezidentském apartmá se 101 svíčkami. Tak krásné překvapení jsme opravdu nečekali a krásnější zásnuby jsem si nemohla přát. 

 

Děkujeme celému týmu a vám doporučujeme Chateau Mcely všemi deseti. Ať už se sem rozhodnete vydat za nějakou specifickou příležitostí, nebo kdykoli jen za odpočinkem, jsem si jistá, že budete odjíždět nadšeni a kdykoli se na zámek budete rádi vracet. Stejně jako my. 

Similar articles