Velká letní party

27. June 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Amazing Places není jen o místech, ale především o lidech, kteří za nimi stojí. O všech těch srdcařích, co se o místa starají a kteří pro své hosty udělají první poslední. A právě pro ty jsme po dlouhých třech letech uspořádali jednu z našich legendárních party. O tom, kde bude, nebylo třeba dlouze přemýšlet. Za malou chvilku pochopíte proč.

Je středa 7. června a v naší karlínské kanceláři je rušno o trochu víc než obvykle. Balíme nejen sebe, ale především ještě novotou vonící AMAZING magazíny a spoustu dalších drobností na akci, kterou chystáme už několik měsíců. Při pohledu na naše Volva kolegy chytá panika, že to do nich nemůžeme naskládat, ale naštěstí naši flotilu posilujeme a vyrážíme na cestu z města.
 

 

Jakmile opouštíme pražské uličky a dostáváme se na výpadovku směr Louny, je panika ta tam. Za okny se míhá prosluněná krajina, na obloze ani mráček a my doufáme, že tohle krásné letní počasí nám příštích 48 hodin vydrží. Blížíme se k Lounům, nad kterými drží stráž dva krásné kopce - Raná, oblíbené místo paraglidistů a fanoušků sportovního létání, a Oblík. Právě ten se stane naším domovem na příštích pár dnů.

 

Odbočujeme z hlavní silnice a projíždíme mezi poli, kolem rybníků až na pastviny, které k resortu patří. Jsme přímo v srdci národní přírodní rezervace v krajině Českého středohoří a před námi stojí nádherně zrekonstruovaný statek, jehož historie sahá až do poloviny 17. století. Tak trochu nám připomíná Toskánsko - na Oblíku se totiž povedlo zachovat původní ráz historické budovy a přitom jej vkusně doplnit moderními a nadčasovými prvky inspirovanými právě slunným italským regionem.

Vystoupíme z auta, nadechneme se čerstvého vzduchu a na příštích 24 hodin je to naše poslední chvilka klidu. Vrháme se do příprav akce, jakou jsme ještě v Amazing Places nikdy neuspořádali. Na jedné straně resortu se staví střelnice, labutě a nebude chybět ani cukrová vata. Ve vnitrobloku nám před očima roste pódium, kde vystoupí hvězdy české hudební scény, a ve velké stodole se to hemží kolegy z Amazing Places, kteří neúnavně přidávají ruku k dílu.

 

Najednou je čtvrtek 8. června, 15:00 a naše karlínské kanceláře utichají. Naopak na venkovním parkovišti je rušno a k odjezdu na Oblík se chystá první skupinka hostů. Nastupují do autobusu, který je zaveze do cílové destinace. Podávání rukou, představování se novým tvářím, shledání se starými známými a tváře plné očekávání… Tak snad nezklameme, proběhne nám v hlavě, když máváme první partě, která opouští pražský Karlín. 

Už cesta na Oblík, připomínající školní výlet, je pro mnohé nevšedním zážitkem a když pak vystupují, neskrývají radost z toho, co vidí. Návrat do dětských let v podobě kolotočů a zmrzlinového vozíku bude pokračovat!

 

Příštích pár hodin už se nese čistě v duchu skvělého jídla, pití & neutuchající zábavy. Z nových tváří se stávají přátelé, u pódia se tančí na hity Kapitána Dema, Emmy Smetany & Jordana Haje a na střelnici padá jedna růže za druhou. Mezi nejoblíbenější patří rozhodně jízda na labutích, z jejichž hřbetu je dechberoucí výhled na krajinu měnící se v podvečerním slunci.

 

Je teplá červnová noc a nikomu se nechce spát. Zapalujeme ještě malý ohníček, napichujeme si buřty a za doprovodu kytary zpíváme hity, bez kterých se žádný táborák neobejde. Někteří z nás vydrží do rána a loučí se až s východem sluníčka. Předávají tak štafetu těm, co jdou na snídani pokračovat v konverzacích, které načali minulý večer a oddalují tak moment, kdy se budou muset rozloučit. Nedivíme se jim, Resort Oblík je místem, které vám přiroste k srdci a odjíždět se bude jen těžko. 
 

Za pár hodin se i my loučíme s posledními hosty a prodlužujeme si chvíle na Oblíku úklidem. Čeká nás stejné balení jako ve středu v kancelářích, ale tentokrát tak nepospícháme. Jdeme si na chvíli sednout k bazénu a chladíme si nohy v osvěžující vodě. Po těch nachozených kilometrech ze středy & čtvrtka si to zaslouží. A my koneckonců taky. Zavřeme na chvíli oči a vrátíme se alespoň v paměti o pár hodin zpátky, kdy nás obklopovala úžasná atmosféra, kterou tu vytvořili všichni, co na naši Velkou letní party dorazili.

 

Ze vzpomínek nás ostře probere troubení kamionu. Zvedáme se od bazénu a vidíme, jak na přívěsu v zatáčce jako poslední mizí labutě. Teď už jsme tu opravdu jen my. Chtělo by to zamáčknout slzu, ale nám se naopak objeví úsměv na tváří. Bylo to opravdu amazing a my víme, že rozhodně ne naposled. Tak za rok na viděnou!

Similar articles