Karlovy Vary pod sněhem

15. March 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Tohle lázeňské město nejvíce žije v létě. Na začátku července se sem sjíždějí hvězdy stříbrného plátna a fanoušci filmu. Jenže Karlovy Vary toho nabízejí mnohem víc, než kultovní filmový sál hotelu Thermal, večírky v Grandhotelu Pupp a lázeňskou promenádu.

 

Za léčivými prameny sem jezdí lidé z celého světa. Hotel Prezident, ve kterém jsme se tentokrát ubytovali i my, navštívili třeba Gérard Depardieu, Ben Kingsley nebo Václav Havel. Léčebný wellness program v Hotelu Prezident připravuje MUDr. Milada Sárová, která je uznávanou odbornicí v oblasti balneologie. Přijet sem můžete na léčebný pobyt, který vás zbaví stresu a nadbytečných kilogramů. A nebo si můžete vybrat z velkého množství wellness pobytů. I když sem ale přijedete jako běžní hosté, máte k dispozici nádherný bazén a velkorysé wellness se saunami, párou a odpočívárnou.

 

Nás nejvíc zaujala procedura Floating. Je to šedesát dlouhých minut, které máte jen a jen pro sebe. Během nich se ponoříte do bazénku s teplou vodou. Díky velkému množství soli z Mrtvého moře se v něm ale doslova vznášíte. Zvukové a světelné efekty navíc působí relaxačně a regeneračně. Wellness si můžete dopřát i v soukromých Spa Suitech s mramorovou parní kabinou, saunou z borovice nebo přísadovou koupelí ve velké vaně.


 

V celém hotelu najdete teakové dřevo a kvalitní materiály. Ve stejném duchu se nesou i pokoje. Ty mají prostorné sprchové kouty a ty nejpohodlnější matrace na světě.

 

Hotel Prezident je jen pár metrů od Vřídla. Doporučujeme udělat si procházku večerním vylidněným městem, protože zpátky na pokoji budete za minutku. Doslova. 


 

Mile nás překvapily snídaně a to především svým velkým výběrem. I v zimě jsme si tu pochutnali na sladkém melounu. Večeře tu fungují také formou bufetu. Vybrat si můžete od polévek, vegetariánských jídel a salátů, přes českou klasiku, zvěřinu až po sushi. Každý den se podává jiný dezert. K večeři můžeme doporučit víno, které si tu v době naší návštěvy dával snad každý host. Moc příjemné taky je, když vám k večeři hraje pianista. Zkrátka romantika jako hrom.

 

Pokud byste potřebovali prostor na práci nebo jen příjemné prostředí pro čtení knížky, navštivte určitě lounge. My jsme tu seděli asi tři hodiny a vůbec se nám nechtělo pryč. 

 

Až si užijete rozmazlování v Hotelu Prezident, máme pro vás ještě tři tipy, kam se vydat ve Varech nebo jejich okolí na výlet.

na vynikající bagel vyražte do Bagel Lounge

 

kávu si dejte v Republica Coffee


na procházku v přírodě kolem rybníčků vyražte do blízkého městečka Ostrov

Nám se ale stejně chtělo pořád dokola procházet po Varech a kochat se výhledy. Po procházce jsme se šli vyhřát do sauny se solnou stěnou a přemýšleli nad tím, kdy sem vyrazíme zas. Teď už víme, ale co vy?

Similar articles