Kam se ukrýt před vlezlým podzimem

15. listopadu 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Podzim je nenávratně tu a podle všeho se teplých dní už jen tak nedočkáme. Přesto netřeba propadat depresím, musíme si to sychravé počasí nějak zpříjemnit. Protože buďme  upřímní, bude ještě hůř. Nevím jak vy, ale my v Amazing Places  máme tohle počasí spojené s lenivostí a chut válet se v huňatých ponožkách zachumlaní ve vyhřátých peřinách chceme více než jindy. A když máme k tomu ještě možnost ohřát se alespoň v sauně, už balíme kufry na víkend.

 

Yard resort

V dojezdové vzdálenosti od Prahy, v menší obci Předboj, najdete ráj všech golfistů, gastro nadšenců a vyznavačů odpočinku. Až si zde budete rezervovat pobyt, zvolte pro svou návštěvu wellness pokoj. Nejen, že je zařízen velkou rustikální postelí, odkrytými trámy a skvělým výhledem na rybník za hotelem, ale především v něm máte soukromé wellness, jak již název napovídá. Hned vedle postele je vířivá vana pro dvě osoby a v koupelně infrasauna. Milým bonusem je i drobné pohoštění na pokoji, které  se perfektně hodí právě k relaxaci ve vířivce. Pokud právě přemýšlíte, s kým vyrazit do Yard resortu, pozvěte sem svou polovičku. Ne že byste si pobyt neužili i s kamarádkou/ kamarádem, to rozhodně ano, ale přeci jen si neužijete dostatečnou romantiku, ke které pokoj svádí. Na začátku jsme zmiňovali resort i v souvislosti s gastronomickým zážitkem. Restaurace je menší, za to velmi útulná a s perfektní obsluhou. Ta vám bude stále k ruce, ať při doporučení hlavních chodů, které při naší poslední nívštěvě tvořily jelení medailonky a podle všeho vyhlášená vepřová panenka s lanýžovou kaší, ale i při výběru vhodného vína k vybranému chodu. Po náročné večeři (včetně dezertu) budete nakonec vděční, že můžete vyjít jen pár schodů do vašeho apartmá a skočit do neuvěřitelně pohodlné postele. Vsadíme se s vámi, že při odjezdu budete vyzvídat, kde koupili matrace.

 

Hotel Galatea

V Kosmonosích nenajdete jen psychiatrickou léčebnu, kterou je toto město pověstné, ale především moderní čtyřhvězdičkový hotel s wellness a spoustou sportovního vyžití, které si raději ale schovejte až na jaro. Hotel Galatea je komplex, v kterém najdete naprosto vše. Začněte ale nejdřív s ubytováním v pokojích s opravdu vysokými a neuvěřitelně pohodlnými postelemi a skvělým výhledem do zahrady, které dominuje jezírko. Zprvu jsme  byli přesvědčeni, že ten výhled je nejhezčí v létě se sluncem vysoko na obloze, ale i na podzim, kdy je nad vodou lehký opar a stromy začnou opadávat je místo snad ještě víc kouzelné. Až se dostatečně nabažíte okolí hotelu, začněte s rozmazlováním. Nejdříve si dopřejte masáž a vybírat můžete z široké nabídky. Od klasické, medové, indické masáže až po masáž lávovými kameny. Pokud jste často ve shonu stejně jako většina lidí a nemáte čas o sebe dostatečně pečovat, tady si to vynahradíte. Dámy, vy si zajděte na kosmetiku nebo do galvanických lázní, při kterých vás omladí, zjemní případné křečové žíly a vyhladí vrásky. Nejen, že se budete cítit krásnější, opravdu tak budete i vypadat. Zatímco o sebe necháte opečovávat, váš partner může nechat uvolnit ztuhlému tělu v sauně a ve vířivce, do které se po proceduře rády připojíte. Hotel Galatea nabízí opravdu vše, dokonce trochu Moravy, v podobě galerie vín s trefným názvem „Po skleničce“. 

 

Fortys Morávka

V Malé Morávce uprostřed Jeseníků, přímo u lesa uprostřed ničeho, stojí dvě propojené, luxusně zařízené horské chalupy. Do jedné se vejde 16 hostů, do druhé dokonce 24 lidí, proto je místo vhodné především pro rodiny s dětmi nebo větší skupinku přátel. Zároveň pokud hledáte  místo pro uspořádání firemních teambuildingů, jste na správné adrese. V přízemí je prostorný obývací pokoj s kuchyní a velkým jídelním stolem, u kterého se můžete každé ráno scházet na snídani a na konci pobytu  vyhlásit, kdo připravil ta nejlepší míchaná vajíčka. Pokojů je v chatě pro 16 lidí, neboli Šestnátce dohromady šest a ve Čtyřiadvacítce dokonce 11, takže tlačit se zde rozhodně nebudete. Naopak  se můžete pořádně roztahovat. I během firemních akcí potřebuje člověk na vzduch a nic kolektivu neprospěje více, než vyjít ven a vyvětrat se.  Samozřejmě za předpokladu, že vám celý pobyt neproprší a stihnete ještě trochu hezkého počasí.  V tom případě si vyšlápněte třeba na Praděd. Cesta není náročná a zvládne ji opravdu každý. Co je ale na Fortys Morávka nejlepší je to, že po túře na vás bude čekat vnitřní vyhřívaný bazén se slanou vodou, v kterém určitě  neskončíte jen po zmíněném výšlapu. Večery se už samozřejmě nepracuje, a tak nechte proudit takzvaně „volnou zábavu“. Věříme,  že i přesto budete trávit čas ve společných prostorách. Někteří mohou  posedávat/ polehávat na gaučích u rozpáleného krbu a popíjet u toho víno, uspořádejte turnaj ve fotbálku nebo si zahrajte. Skvělým bonusem, zvlášť na takové akce jako je teambuilding, je celý soudek piva zdarma k pobytu. Samozřejmě, že kdyby ve vaší skupince převládala větší část dětí, je možné pivo vyměnit za kofolu.

 

Brusírna

Na první pohled vypadá Brusírna jako každá jiná roubenka, kterých je v okolí celá řada, po vstupu dovnitř se ale ihned přesvědčíte, že je jedinečná a opravdu „amazing“. Interiér je kromě všudypřítomného dřeva plný skla, žuly a železa. Navíc v celé chalupě jsou velká okna, což dodává  prostoru na vzdušnosti a čistotě. Vyspí se zde až 12 lidí, takže kdyby nebylo volno ve Fortys Morávka, protože tam zrovna pořádáme náš amazing teambuilding, vyrazte s partou přátel nebo klidně ve složení dvou rodin právě do Brusírny. Místa je tu dost pro všechny. Rodiče budou mít soukromí ve dvou dvoulůžkových pokojích s velkou manželskou postelí a děti případně naleznou útočiště v pokojích pro čtyři osoby. Z chalupy je neuvěřitelně cítit teplo domova, které si můžete pojistit i zatopením v krbu v obývacím pokoji. V klidu se usaďte na sedačku kolem hřejivého krbu a otevřete si lahev vína. Skvělé je, že  ho nemusíte zbytečně vozit s sebou, ani kupovat někde v supermarketu, protože ubytovaní hosté mají k dispozici soukromý vinný sklípek. Nejen, že si tu můžete vybrat z těch nejlepších moravských i zahraničních vín, ale i posedět v příjemném prostředí. Kromě sklípku je jednou z nejhezčích místností v Brusírně wellness zóna. Můžete jen tak polehávat na gauči a poslouchat příjemnou hudbu nebo si dopřát koupel ve volně stojící designové vaně. V tomhle počasí bychom všichni nejraději odletěli někam do tepla a jen si užívali parných teplot. To vám sice zařídit nedokážeme, ale v Brusírně se můžete alespoň zavřít do sauny a trochu se tak v tomto počasí ohřát.

 

Krásná Samota

Pokud se chcete zašít někam, kde budete mít naprostý klid, ať už při romantických chvílích ve dvou, ve větší skupince cestovatelů nebo při rodinné sešlosti s vašimi dětmi, Krásná Samota vám k tomu perfektně poslouží. A o tom, že místo je opravdu krásné není pochyb už ze samotných fotografií. Proklikněte se přímo na stránky místa a sami se přesvědčte. Přesto, že je penzion lehce v ústraní, osamoceně se tu rozhodně cítit nebudete. A návrhů, jak strávit čas v Krásné Samotě je také celá řada. Kdyby nebylo venku extrémně ošklivo a počasí se alespoň na chvilku vyčasilo, okolí láká k pěším trasám po Českém Švýcarsku. Za prozkoumání rozhodně stojí Pravčická brána, Mariina vyhlídka nebo prostředí Hřenska. My v Amazing Places se už ale známe natolik dobře, že v tomto ošklivém počasí nevytahujeme zásadně paty. Nedávno místo vyzkoušela naše kolegyně Denča a jak vypadal její den na Samotě? "Ráno jsem začala jógou v k tomu uzpůsobeném sále, odpoledne si dopřála uvolňující masáž, po které jsem si zalezla do jednoho ze zákoutí, vypnula telefon a četla si knížku, kterou mám už na nočním stolku od léta a nemám na ni během pracovního týdne čas. V podvečer jsem se naopak zavřela do sauny a zbytek dne proseděla před plápolajícím krbem se skleničkou vína. Po noci v nadýchaných peřinách jsem se probouzela v apartmánu č.4, kde jsem odstartovala den koupelí ve volně stojící vaně, zatímco paní majitelka chystala dole snídani." Pokud vás ani tento perfektně strávený čas nenalákal, tak už nepomůže asi nic.

 

Vánoce se kvapem blíží a jelikož jsme v Amazing Places zastánci toho, že největší radost udělají dárky v podobě zážitků, přinášíme vám nabídku, která se neodmítá. Dárkové vouchery na libovolnou hodnotu. O tom jak vouchery fungují a zda je akceptují právě výše zmíněná místa se můžete sami přesvědčit zde. Tak si pospěšte, ať nesháníte dárky na poslední chvíli.

 

Článek byl publikován v online vydání časopisu Elle.

Podobné články