Kde se nejlépe vyspíte za pecí?

Včera
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Na dovolenou nebo výlet nejraději vyrážíme někam, kde se cítíme výjimečně, daleko od běžných dní naplněných povinnostmi, které zažíváme doma. Užijte si pobyt v unikátních roubenkách a chalupách, které mají ty nejpohodlnější kamna, za která se můžete schovat s knížkou nebo na poobědový šlofík. Můžete si být jisti, že na tento zážitek budete ještě dlouho vzpomínat. Zarezervujte si pobyt na místě, kde se budete cítit jako v historické pohádce s komfortem moderního vybavení.

Roubenka Štěpánka

Chalupa jako z dob minulých, avšak v o něco modernějším pojetí. Postavená v malém městečku Svratka jedním z nejstarších způsobů - roubením. Vrátí vás do doby, kdy domy ještě voněly dřevem, na stolech nikdy nechyběl čerstvý koláč a noční ticho přerušilo jen houkání sovy. Prozkoumejte okolí okolí Žďárských vrchů, udělejte si výlet na nejvyšší vrchol Devět skal. Po náročném výstupu na vás bude čekat rozpálená chalupa a horký čaj.

Roubenka Flora

Krásná chalupa na úpatí Vysočiny, na polosamotě, přesto v pěší docházkové vzdálenosti od malebného městečka Proseč. Roubenka s dobovým nábytkem a masivní pecí, co zve k zimnímu lenošení. Pokud se po válení na peci budete cítit dostatečně odpočati, vydejte se na kole po Maštalské stezce dlouhé 30 kilometrů nebo o něco kratší Tereziánské stezce. Pěšky naopak vyrazte do Skalního obydlí ve Zderazi nebo na Toulavcovu rozhlednu.

Šípková

Jen pět minut od sjezdovky Černý Důl najdete roubenku Šípkovou s replikami starožitného nábytku a romantickými kachlovými kamny. Soukromí na dovolené vám zaručí klidná horská příroda, která roubenku obklopuje ze všech stran. Osvěžit se můžete ve venkovním bazénu nebo ve starobylé dřevěné vaně v podkroví. Udělejte si výlet na vrcholek Sněžky, k prameni Labe nebo do Prachovských skal.

Penzion Roubenka

Navštivte pohádkovou roubenku, která nabízí veškerý moderní komfort, a přesto z ní sálá pohostinnost jako ze starých obrázků. Budete si připadat jako u babičky a vzpomenete si na dětství strávené na vsi. Pokud sem pojedete v zimě, nezapomeňte navštívit skiareál v Palkovicích, v Kopřivnici pak najdete technické muzeum a rozhlednu, ve Štramberku zoo či pivní lázně. Po náročném výletě se uvelebte za pecí nebo si užijte relax v místní sauně.

Wellness Roubenka Křižánky

Za porostem zeleně v srci Vysočiny se ukrývá malebná 200 let stará chalupa po láskyplné a poctivé rekonstrukci. Tady nebudete vědět, zda se dříve rozběhnout do bazénu, skočit do vířivky, vypotit se v sauně, lehnout si na pec, nebo jít uvařit něco dobrého. V ceně pobytu je půjčení elektrokol, tak toho využijte na pořádný výlet, třeba na Devět skal.

Chlalupy Solanec

Pokud toužíte po pobytu na polosamotě obklopené hustým lesem a nekonečnými pastvinami, jste na správném místě. Kromě ticha a klidu rušeným jen zpěvem ptáků se můžete těšit na božské výhledy na nedaleké vrcholy. Přímo z oken vidíte vrchol Pusteven, nasaďte pohorky a vyrazte na něj, ať už lanovkou, nebo pěšky. Nedaleko vede 30 km dlouhá trasa cyklostezky Horní Bečvy do Valašského Meziříčí.

Bukovanská chaloupka

Už cesta mezi jihomoravskými kopečky a vinicemi napoví, že na jejím konci vás čeká něco jedinečného. Romantická chaloupka v nenápadné uličce vám hned po otevření dřevěných vrátek vykouzlí úsměv na tváři. Tohle je místo, kde se chcete schovat před světem a užívat si ničím nerušené chvilky se svými blízkými. Pokud byste si chtěli jeden večer zajít na něco dobrého v okolí, udělejte si procházku do Bukovanského Mlýna, kde skvěle vaří.

Chalupa Tříč

Ubytujte se s rodinou či přáteli v moderní chalupě situované v malebné vesničce Horní Tříč v Krkonoších, v těsné blízkosti lyžařských areálů. Pro dokonalý odpočinek tato luxusní chalupa nabízí wellness se saunou s ochlazovací kádí a venkovní vyhřívanou káď. Také už se vidíte u společné snídaně u velkého jídelního stolu se svými nejbližšími?

Chalupa U Ceďora

Chalupa U Ceďora v Broumovském výběžku nabízí kouzelné ubytování na polosamotě, ideální pro rodiny i milovníky klidu. Chalupa je skvělým výchozím bodem pro výlety do Adršpašských skal a Broumovských stěn. Naše oblíbené zákoutí je schované za kamny ve světnici – krásně se tu odpočívá v létě se skleničkou vínka, v zimě s teplým čajem a dobrou knížkou.

Zrub Martinky

Toto komfortní ubytování v moderní dřevěné chatě se třemi podlažími se nachází v Malé Fatře na Slovensku. Hlavní částí je obývací pokoj s kachlovými kamny, která vytvářejí útulnou atmosféru. Chata se nachází přímo u sjezdovek a je ideální pro lyžaře i turisty. Můžete využít soukromou vířivku a saunu, zatímco děti si užijí venkovní hřiště. Krásné výhledy z terasy dotvářejí kouzlo tohoto místa.

Podobné články