Lákavá smyslnost

2. října 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Podzim sice hraje všemi barvami, ale zároveň s sebou přináší trochu melancholické nálady, jíž se člověk alespoň na víkend rád zbaví a uteče někam, kde se duše začne „tetelit“ blahem a tělo si užije to nejsmyslnější rozmazlování. Proto jsme se  rozhodli, že vám „naservírujeme“ nejvybranější wellness hotely, které zatoužíte bezodkladně navštívit! 

První destinací našeho ojedinělého výletu je luhačovický Hotel Augustiniánský dům, kam na konci 19. a začátku 20. století jezdil čerpat inspiraci i skladatel Leoš Janáček. Kromě klasických masáží a zábalů lze v hotelovém spa vyzkoušet i celotělový augustiniánský rituál, tematickou masáž zad svatého Tomáše či orientální masáž nohou. Augustiniánský dům navíc disponuje takzvanou zahradou šesti smyslů, ve které lze potěšit nejen sluch, čich a hmat, ale v níž ve vybrané dny probíhají i dopolední rituály se zastávkou v meditační jurtě.

 

Na opačné straně republiky směrem na západ stojí v samotném středu Karlových Varů Grandhotel Pupp, který své hosty hýčká už po více než tři sta let. Zdejší Pupp Royal Spa nabízí širokou nabídku léčebných, relaxačních a zkrášlujících procedur, ale lze zde podstoupit i odbornou lázeňskou péči, již zajišťují zkušení lékaři. Někdo dá přednost perličkové, jiný bahenní koupeli, další zajde do finské sauny nebo do bylinné páry, ale opravdoví požitkáři si pronajmou Private Suite Pupp Royal Spa, kde si v soukromí užijí vířivku, finskou bylinnou saunu a láhev prvotřídního šampaňského. 

 

Ubytování vzdálené jen deset minut chůze od předchozí zastávky zvolí milovníci mo-derny. Designový Luxury Spa & Wellness Hotel Prezident s historickým vzezřením Grandhotelu Pupp nádherně kontrastuje. Za zrodem nejmladšího hotelu Karlových Varů stojí Milada Sárová, renomovaná kapacita v oblasti lázeňských procedur. Hotel disponuje hned několika saunami, ale i krytými bazény, přičemž jeden z nich je naplněn teplou vodou s koncentrací soli Mrtvého moře. Právě v něm se dá vyzkoušet procedura „floating“, která dokonale uvolní a zregeneruje celý nervový systém, a napomáhá tak léčbě různých psychosomatických onemocnění. 

 

Město Jeseník by zase měli navštívit ti, kdo chtějí s kamarády nebo rodinou posedět ve venkovní jacuzzi a pohovět si v relaxační zóně, kde lze popíjet nejen detoxikační čaj, ale třeba i čerstvě vymačkaný džus. Přesně na takový zážitek láká Wellness & Spa hotel Villa Regenhart, jenž se může pochlubit i privátní zónou s vodní postelí, saunou a vířivkou nebo zážitkovou sprchou a solnou saunou. Wellness zóna Villy Regenhart je sice vyvedena ve zcela současném duchu, ale hotel samotný je přebudovaným sídlem z 19. století, s interiéry zkrášlenými starožitným nábytkem. Toto místo je tak ideální pro „obojživelníky“, kteří si chtějí užít trochu historie a zároveň ocení rozmazlování v moderním spa. 

 

Další moderní wellness zónu najdete v nejvyšším patře olomouckého ubytovacího zařízení Theresian hotel & Spa. Tam se po Kneippově chodníku mohou projít ti, kteří touží po ozdravné proceduře, zatímco nadšení sportovci zavítají do zdejší fitness zóny. 

 

Duch modernity vládne i v beskydském Endemit Boutique Hotel & Spa, situovaném v Horní Bečvě, jenž skýtá úžasné výhledy na kopcovitý terén, který ho obklopuje. Své hosty překvapí nejen unikátními tibetskými masážemi a pěti saunami, ale i nebývale komfortními pokoji. Dokonalé pohodlí tu zaručují značkové postele King Koil i voňavá kosmetika L’Occitane.

 

Od Endemitu je pak pouhých čtyřicet minut jízdy autem vzdálen Miura hotel, jehož designové spa nabízí rozličné služby, od klasických thajských masáží až po rituál ošetření pleti i těla luxusní francouzskou kosmetikou Thalgo anebo re-laxační polynéský rituál provoněný kokosem a tahitskou vanilkou.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články