Odpočinek v těsném spojení s přírodou

17. června 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Události letošního jara našim cestovatelským snům sice přistřihly křídla, ale neznamená to, že musíme přestat snít úplně – a své sny také můžeme realizovat. Jednak už se hranice postupně otevírají a jednak i u nás doma existuje spousta úžasných míst, která mají co nabídnout. Protože v Marie Claire pevně věříme tomu, že i těmi nejmenšími volbami měníme svět, zvolili jsme pro letošní léto glamping. Už jste o něm určitě slyšeli: název vznikl ze spojení anglických slov glamorous a camping, tedy kempování spojené s krásou a luxusem. Není to ale luxus v okázalém, tradičním smyslu slova. Místa, která jsme ve spolupráci se serverem Amazing Places vybrali, totiž nabízejí přepych pobytu v přírodě – a že ta česká je překrásná! – ve spojení s nejmodernějším designem a zcela současnou vizí. Tvůrci těchto nevšedních staveb v maximální možné míře využívají přírodní materiály a obnovitelné zdroje. Když se tedy pro některou z těchto destinací rozhodnete, ocitnete se v minimalistickém ráji uprostřed přírody, načerpáte sílu a novou energii, a to vše s dobrým pocitem, že jste při tom byli ohleduplní vůči životnímu prostředí. Není tedy načase začít o dovolené přemýšlet v nových kontextech?

"Věříme, že si Češi nový trend glampingu brzy zamilují."

 

TINY HOUSE DONE

V tomto ekologickém domku na pouhých 12 m2 najdete všechno, co potřebujete – a když se vám pobyt zalíbí, můžete si na zakázku nechat vyrobit domeček vlastní!

 

VODNÍ DOMKY ČEJKOVICE

Každý z nich plave na vodě. Heslem, které tam panuje, je pohoda. Takže můžete relaxovat v houpací síti s knížkou a kochat se pohledem na hladinu, pozorovat vodní ptáky včetně vzácných nebo se jít projít do luk plných vonných květin.

 

MALEŠOV CAMP

Kousek od Kutné Hory, v zahradě u rybníka pod středověkou tvrzí, najdete tento glam kemp s osmi stany. K dispozici je také místnost pro pořádání teambuildingů či konferencí, která slouží i jako herna. Ke každému stanu dostanete i klíč od truhly, do níž si můžete zamknout cennosti. Stany pro 4 osoby jsou nadstandardně zařízené – nechybí soukromá koupelna se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou. Součástí kempu je i restaurace, která připravuje pokrmy dle receptů z 15. a 16. století!

 

TREEHOUSE RESORT RALSKO

Vyzkoušejte opravdový návrat k přírodě – bez elektrické energie, televize či počítačů. Ničím nerušený relax se sklenkou vína na terase po dni stráveném turistikou, koupáním v blízkém rybníku či houbařením... Ráno budete jako znovuzrození.

 

TEEPEE&SPA

Luxusní indiánské ubytování, kam se vejdete až v pěti lidech a kde nemusíte vařit, protože je vám k službám zkušený grill master... A nebojte se, s hygienou to jako za časů Divokého západu není: V teepee je i koupelna s toaletou. Můžete také využít vířivku a saunu... Co víc si přát?!

 

Celý článek magazínu Marie Claire najdete ZDE.

Autorem textu je Barbara Häckelová.

Podobné články