Podzimní zklidnění na 5 místech

8. října 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Podzim je ideálním obdobím na odpočinek. Příroda se zpomaluje, listí zbarvuje do teplých odstínů a chladnější večery nás lákají k tomu, abychom se zklidnili a věnovali se sami sobě. Pro ty, kteří hledají místo, kde mohou odlehčit tělu i mysli, jsme vybrali pět kouzelných míst. Každé z nich je unikátní, na všech si užijete dokonalý výlet či dovolenou.

Čížovka

Pokud hledáte klidné útočiště v přírodě, Čížovka je přesně to místo. Tento dům na samotě v krásném prostředí Středočeského kraje nabízí harmonii s přírodou a útulné interiéry, které vás doslova obklopí pohodou. Z venkovní terasy se můžete kochat výhledem do okolí a v tichu podzimních večerů zklidnit svou mysl. Malý tip - pokud se sem vydáte ještě během října, stihnete provoz vyhřívaného bazénu se slanou vodou a večerním osvětlením.

Apartmány Červený dvůr

Pobyt v Apartmánech Červený Dvůr, nacházejících se v malebné krajině Jižních Čech, je ideální příležitostí zažít poklidnou atmosféru tohoto ročního období. Podzim je v Jižních Čechách ideálním obdobím pro procházky po místních stezkách, které vás zavedou k okolním lesům či rybníkům. Po dni stráveném v přírodě se můžete vrátit do apartmánu, kde vás čekají útulné večery s šálkem horkého čaje nebo knihou. Pokud ale budete mít chuť na něco ostřejšího, zajděte si do zahradního domku, kde máte možnost ochutnat kromě piva i ovocné pálenky a domácí špek.

Chalupy Solanec

Dvě chaloupky na polosamotě obklopené lesem, loukami a pastvinami. Jednu najdete na mechu, tu druhou na kapradí. Sami jsme tady zažili nezapomenutelné ráno, s voňavou kávou na terase, obklopeni absolutním tichem, které občas přerušil jen šum lesa a zpěv ptáků. Nedaleko vede 30 km dlouhá trasa cyklostezky Horní Bečvy do Valašského Meziříčí. A najdete tu i soukromou saunu. Můžete sem i s vaším čtyřnohým mazlíkem. 

Chalupa Hajan

Chalupa Hajan, ukrytá v srdci Valach, je synonymem pro poklidný venkovský pobyt. Dřevěná chalupa se zachovalou světnicí s originální pecí a doplňky z dob našich babiček působí jako balzám na oko i duši. Velká zahrada je jako stvořená pro meditaci na čerstvém vzduchu, zatímco interiér chalupy s velkými okny přináší pocit prostoru a klidu. Po dni stráveném v přírodě si můžete dopřát horkou lázeň a vnímat, jak se napětí rozplývá s každou minutou.

Hotel Sladovna

Jestli preferujete pobyt, který spojuje komfort hotelového zázemí s wellness službami, Hotel Sladovna je tím pravým místem pro Vás. Nachází se v Černé Hoře nedaleko Brna a jeho největší předností je bohatě vybavené wellness centrum a skvělé pivo. Po relaxaci v sauně nebo vířivce se budete cítit jako znovuzrození, ale co teprve po večeři v místní skvělé restauraci?

Podobné články