Utajený ráj horských cyklistů

17. června 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Penzion Kolovna je trochu ukrytý v dolině mezi svahy Králického Sněžníku a úpatím protějších Jeseníků. Najdete ho v horské obci Hynčice pod Sušinou a cesta tam vám bude připadat jako na konec světa, silnice tady totiž končí a nikam dál se už autem nedostanete. Pokud se ale chystáte na sportování, odpočinek v přírodě a dlouhé procházky po okolních lesích, nic vám tady chybět nebude.

 

Penzion se nachází v kompletně zrekonstruovaném domě s novými moderními prvky. A na skutečnost, že se nejedná o novostavbu, vás hned v chodbě upozorní fotografie s původní budovou a celou rekonstrukcí. Trocha historie na vás dýchne také v salonku s cihlovým sklepním stropem, kde můžete u dlouhého stolu posedět s přáteli nebo místnost využít pro nějaké školení.

V přízemí je společný prostor sloužící mimo jiné jako jídelna, kde vám připraví vydatné snídaně. Rodina Linhartových, která se o penzion stará, dobře ví, že sportovci potřebují spoustu energie. V zimní sezoně je tady k dispozici také kuchař, který po celodenním lyžování připraví večeři. Přes léto je ale potřeba dopředu počítat s vlastním občerstvením během dne, nebo si zajít někam na jídlo. Určitě ale oceníte velkou terasu s krásným výhledem do krajiny, kde můžete využít dva grily a s partou přátel si ugrilovat vlastní dobroty.

 

Ubytování vás překvapí útulnou atmosférou, praktičností a citem pro detail. Kromě dvoulůžkových pokojů se můžete ve více lidech ubytovat až v osmilůžkovém apartmánu. Samozřejmostí všech pokojů je vlastní koupelna, wi-fi připojení i televize. Mile nás v penzionu překvapila kosmetika s hygienickými drobnostmi, tedy věc, která se vídá spíše v hotelech. Je také znát, že se tu nezapomíná ani na kvalitní spánek. Matrace jsou tvrdší a žaluzie na oknech umožňují maximální zatemnění. Třešničkou na dortu jsou všudypřítomné nádherné fotografie kol a akční záběry z cyklistiky.

Určitě vás nepřekvapí, že k penzionu patří také nedaleké Bike centrum & Bistro. Tam kromě občerstvení pro sportovce můžete využít především služby cykloservisu a půjčovnu horských kol a elektrokol. Kolovna má také své prodejny a půjčovny, takže se tu setkáte s opravdovými odborníky a nejnovějšími modely kol značky Bergamont. Svá kola tedy můžete klidně nechat doma a otestovat jiný typ, nebo si tentokrát půjčit čím dál tím víc oblíbené elektrokolo. V okolním kopcovitém terénu ho ocení i zarytí sportovci.

 

S trasou i zajímavými tipy na výlet si nechte poradit. Sám pan domácí je nadšený cyklista, který dokáže o kolech dlouho vyprávět, a doporučí vám vyzkoušené cyklotrasy. Ostatně stezek a možností výletů je tady opravdu hodně. Jen kousek odtud je nově otevřená dřevěná rozhledna na Štvanici, odkud je dechberoucí výhled do všech stran. Přes hřeben Králického Sněžníku se dostanete na polskou stranu a jen o kousek dál se nachází Dolní Morava s mnoha atraktivitami a populární Stezkou v oblacích. Nás ale uchvátilo bezprostřední okolí Kolovny bez davů turistů, rybník Úžas s výhledem na zvlněné kopce a nově vznikající traily pro horská kola.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články