Firemní retreat v Rakousku & Jižním Tyrolsku

12. January 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Odpočiňte si s týmem společně na horách a vyrazte za zimním dobrodružstvím za hranice. Může to být aktivní náhrada za vánoční večírek, kde se tým nestihl pořádně utužit ani otužit. Nejen jógové reatreaty budou letos v kurzu. Ukážeme vám ta nejkouzelnější místa na horách v Rakousku a Jižním Tyrolsku. 

 

RAKOUSKO

Das Edelweiss Salzburg Mountain Resort

Teambuildingovat se tu dá aktivně i odpočinkově. Jak budete chtít trávit dny se svými kolegy v pětihvězdičkovém Das Edelweiss je jen na vás. Hotel stojí na úpatí hor, kousek od Mozartova města Salzburg, v alpském údolí Grossarl. Co se zimních sportů týče, máte možnost vyzkoušet si tady opravdu vše. Lyžovat můžete začít přímo z lyžárny a vydat se ke spodní stanici lanovky. Nebo naplánujte pro kolegy dobrodružnou túru na sněžnicích. Večer si můžete udělat doslova gastronomickou tour, najdete tu totiž 3 skvělé fine diningové restaurace. Když se pak dostanete k odpočinkové části programu, zamiřte si to rovnou do Edelweiss Mountain Spa, kde se na 7 000 mrozprostírá dokonalá oáza relaxu. Mají tu snad všechny druhy saun a k tomu infinity bazén. A když vám dojdou nápady, čím byste se tu mohli jako tým zabavit, prostě se zeptejte majitelů. Ti mají v rukávu nejlepší tipy na program v okolí. 


Dolomiten Hutte

Celá tahle útulná chata, postavená na skalním masivu, může být jen vaše. V 8 pokojí se pohodlně vyspí 20 osob. Pokoje jsou zařízené skromně, ale vkusně. K dispozici je společná koupelna, toalety a prostorná konferenční místnost. Nová modřínová chata velkolepě zapadá do krajiny, stejně jako vrcholky Dolomit. Právě modřín dodává okolnímu lesu jeho vysokohorský charakter. V chladných měsících se zde ohřejete u otevřeného krbu, tradiční kuchyně s místními specialitami vám dodá energii (zkuste vyhlášený „Osttiroler Schlipfkrapfen“) a sluneční paprsky můžete nasát na jedné ze dvou teras. A ty výhledy! Budete žasnout. Tady bychom vám ze všeho nejvíce doporučili prostě nazout pohorky, sněžnice nebo skialpy a projít se po okolí. V blízkosti chaty se nachází nejoblíbenější sáňkařská dráha ve východním Tyrolsku. Zkuste tým zaměstnat výrobou vlastních sáněk a vyrazte společně na kopec. Na odhlečení i nostalgické zablbnutí ideální program. 


Stadthotel Brunner

Firemní retreat na který budou všichni kolegové dlouho vzpomínat? Známe místo, kde takový zažijete. V boutique hotelu Stadthotel Brunner můžete odpočívat ve wellness, cvičit jógu, ochutnávat ajurvédskou kuchyni a samozřejmě kochat se okolní přírodou. Cílem hotelu bylo vytvořit malou oázu klidu mezi historickými hradbami v srdci města Schladming. A to se podle nás velmi povedlo. Interiér i služby jsou inspirované Asií. Kromě lekcí jógy si můžete zajít i na ajuvérdskou masáž nebo do čajovny na degustaci. Po dni stráveném v pohorkách nebo na sjezdovce oceníte finskou saunu. Vztahy můžete utužovat nejen v konferenčních místnostech, ale i v místním baru, kde si vychutnáte skvělé štýrské víno. Kapacita hotelu je ideální pro středně velké teambuildingy. Ve 24 pokojích se ubytuje celkem 50 osob. Schladming-Dachstein je jedna z nejrozmanitějších oblastní Rakouska. Je to místo jako stvořené pro nové společné zážitky. Jízda v prašanu, běžky, sáňkování, turistika a v létě i jízda na kole, golf a další. 


 

ITÁLIE

Hotel Terentnerhof 

Chcete svůj tým opravdu odměnit? Jeďte společně do luxusního Hotelu Terentnerhof v Itálii. Je to místo pro všechny, kteří ocení nápaditý design, vůni dřeva a ty nejpohodlnější postele pod sluncem. Lifestylový hotel najdete v Jižním Tyrolsku a jak je tu zvykem, vlastní ho jedna rodina. Tady jsou to manželé Englovi se svými třemi dcerami. Rodinná atmosféra je tak cítit na každém kroku. Aby vám pobyt co nejvíce zpříjemnili, nabízí Terentnerhof různé balíčky - ať už jde o kulinářské zážitky anebo třeba sportovní vyžití. Rozhodně doporučujeme něco z toho vyzkoušet s celým týmem. Na tomto firemním výjezdu nasbíráte tolik netradičních zážitků, že na ně budete vzpomínat. Co si tady určitě užijete je výborná kuchyně, za kterou se sem vracíme pravidelně i my. Neuvěřitelných 95 % produktů, které mistři místní kuchyně používají, pochází z Jižního Tyrolska. Na běžky se vydejte do Toblachu, na lyžích se krásně svezete ve středisku Kronplatz, coby turistům vám vyrazí dech impozantní tříčlenná skupina skalních štítů Tre Cime.


Milla Montis 

Tohle je naše oblíbená černá perla. V zimě její impozantní fasáda září v kontrastu se sněhem o to více. Millu Montis najdete v Jižním Tyrolsku, v údolí Pusteral. Vzbuzuje tu pozornost celého okolí a budete z ní paf i vy. Tady si lidé vychutnávají každý okamžik svého pobytu. Můžete se tu spolehnout na absolutní klid, protože je hotel jen pro dospělé. Za pozornost stojí i místní wellness s vyhřívaným venkovním infinity bazénem, ze kterého budete sledovat vrcholky Dolomit. Zasloužený odpočinek na vás čeká v saunách a páře. Pokud by to nebylo dost, můžete využít místní masáže. Pokud sem s firmou pojedete ještě v zimě, pak si dosyta užijete veškerých zimních radovánek. Běžky, lyže, skiaply, to všechnu tu využijete. Od rána až do večera si můžete vychutnat skvělé jídlo, které je založeno na principech domácí kuchyně. Během roku se tu sbírají bylinky, přes léto se vyrábí marmelády. Svěřte své chuťové buňky místním kuchařům, nebudete litovat.


Hotel Simpaty

Kdo by nemiloval hory? Další italský amazing poklad, který může poskytnout útočiště pro vaše firemní stmelování je v Toblachu v Jižním Tyrolsku. Věřte nám, vracíme se sem už spoustu let a pořád nás baví. V zimě je to ráj pro běžkaře, lyžaři si pak mohou vybrat hned z několika areálů poblíž. O hotel se stará sympatický majitel Luca se svými dcerami, které pravděpodobně během svého pobytu potkáte. Hotelnictví má v krvi, už je třetí generací, která se mu věnuje. Miluje hory, po kterých se toulá se svými pejsky - zeptejte se ho na tipy na výlet, určitě vám rád poradí. Chcete si dát s kolegy drink? Stylový bar najdete přímo v hotelu. Můžete si tu dát skleničku dobrého vína, koktejl nebo i něco ostřejšího. V zimě vás tu příjemně zahřeje oheň z krbu. Simpaty najdete v malém městečku Toblach. Projděte si ho a prozkoumejte místní kavárny, malé pekárny i výborné restaurace. Náš tajný tip je večerní vycházka na místní zimní stadion na jedno pivečko.

 

Similar articles