8 tipů na dokonalý zimní wellness

24. November 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Jsou dva tábory lidí, jedni zimu nesnáší, jiní si ji užívají. Jedno mají ale společné. Snad všichni bez výjimky milují chvíle strávené ve wellnessu. Kdy jindy si vychutnat bublinkovou koupel, vyhřívaný bazén, venkovní vířivku nebo saunu, než právě v zimě. Pro všechny, kteří chtějí dokonale vypnout a dopřát si relax, máme tipy na kouzelná místa, kam se rozhodně vyplatí jet za wellnessem.

 

Grandhotel TATRA

Až se budete chystat na zimní dovolenou do Beskyd, nesmí vám uniknout tahle perla uprostřed lesů. Nově vybudovaný wellness hotel, nádherná příroda okolo a zasněžené valašské kopce. Grandhotel Tatra má moderně zařízený interiér s důrazem na přírodní materiály, které jsou spolu v naprosté rovnováze. Zamilujete si snídaně a lokální gastronomii s výhledem na beskydskou přírodu. Prostě romantika. A pokud si budete chtít odpočinout od lyžování, využijte hotelové wellness. K dispozici vám jsou hned 4 druhy saun, venkovní vířivka s úžasným výhledem, relaxační místnost, privátní SPA pro páry i aqua zóna se sluneční terasou. Pro umocnění vaší relaxace vám z fresh baru donesou bylinkové čaje z místních luk nebo sušené ovoce z okolních sadů. Za nás doporučujeme vyzkoušet masáže s přírodními jedlými oleji, které vás zregenerují, povzbudí ztuhlé svaly a působí detoxikačně. Tady si vychutnáte naprostý odpočinek se vším všudy.

 

Wellnes roubenka

Jestli hledáte něco tradičního a v soukromí, kde si můžete v klidu užívat bez všudypřítomného personálu, zamilujete si dřevěnou roubenku nedaleko Třeboně. Tohle stavení nadchne všechny, kteří milují vůni dřeva, trámy, oheň v kamnech a tesařské řemeslo, protože většina nábytku je zde vyrobena na míru z masivu. Roubenka je komplet vybavena až pro 9 lidí se 4 ložnicemi v podkroví a je rozdělena na dvě samostatné části s vlastním vchodem. K naprostému relaxu mohou hosté využít vířivou vanu, saunu, ale hlavně ručně vyrobený dřevěný sud na koupání. Představte si poletující vločky sněhu, horkou koupel a sklenku dobrého vína. Věříme, že se vám nebude chtít ven. A pokud se wellnessu náhodou nabažíte, zajeďte se se podívat do malebné Třeboně, projděte se úzkými uličkami vysázenými barevnými domky a zajděte na rybí speciality do skvělé restaurace Šupina a Šupinka.

 

Theatre Olomouc

Oceňujete moderní a originální design? Zamiřte do Theatre hotelu v krásné Olomouci. Čeká na vás vysoká úroveň služeb, výjimečný komfort, stylově zařízené pokoje a naprostá péče o vaše pohodlí. Theatre je 4hvězdičkový hotel, kde je pobyt skutečným zážitkem. A to i díky gurmánské gastronomii v restauraci Entrée, kterou doporučujeme navštívit. Bude to dokonalý chuťový zážitek a interiér restaurace vás dost možná ohromí stejně jako delikatesy na talíři. Ale tím nekončíme. V resortu Hodolany, kterého je hotel i restaurace součástí, je skvostem i Scene wellness. Je to oáza klidu, kde najdete vše pro tělesný i duševní restart. Bylinnou i parní lázeň, vířivku, finskou saunu, zážitkové sprchy, privátní zónu se suchou i mokrou saunou, vodní postel, ale i relaxační nebo sportovní masáže. Doporučujeme velmi příjemnou masáž horkými lávovými kameny, nebo reflexní masáž nohou. Perfektní požitek a odpočinek, který bychom v zimě předepsali každému. Odcházet budete zrelaxovaní a plní harmonie. Sem se budete chtít rozhodně vracet.

 

Miura

Besykdy skýtají několik pokladů. Vyrazte sem za kouzelnou přírodou, lyžovačkou, ale i skvělým ubytováním a servisem, který vám nabídne hotel Miura. Spojení moderny, umění, golfového hřiště a SPA. Výhled z oken pokojů na vrcholek Lysé hory a Ondřejník vás pohladí na duši. Můžete okusit regionální kuchyni z lokálních surovin šéfkuchaře Michala Götha, který patří mezi špičku české gastronomie. A rozmazlovat vás budou ve SPA Miura, které je rozděleno do několika částí. V saunovém světe objevíte finskou saunu, páru, bylinkovou a solnou lázeň, ledový déšť nebo sněhový ráj. Ve vodním světe nevynechte relaxační bazén s hydromasáží a Kneippův chodník. Odpočívat můžete na vyhřívaných lůžkách. Pokud chcete mít naprosté soukromí, rezervujte si privátní SPA. Nechybí ani relaxační, sportovní nebo aroma masáž vonnými oleji, která vás naprosto uvolní a zrelaxuje. Miura v Beskydech je místo, kde perfektně vyvážíte pohyb a odpočinek.

 

Erlebachova bouda

Oheň v krbu, kožešiny, voňavý svařák, borůvkové knedlíky, světlo svíček a za okny zimní pohádka. Vítejte v resortu Sv. František, jednom z nejvýše položených míst Špindlerova Mlýna v Krkonoších. Dokonalé spojení horské přírody, tradiční architektury, rodinné atmosféry a pohodlí. V zimě si tu dosyta užijete sněhu, lyžování v okolních sjezdovkách a zimní radovánky. V létě zase túry přírodou za krásnými výhledy. Celoročně sem ale můžete vyrazit za odpočinkem v místním wellness. Přímo z bazénu se vám skrz prosklené stěny nabídne kouzelný výhled na horské vrcholky Krkonoš. Odpočívat po lyžování můžete na masážní lavici. Tělo si prohřejte v Biosauně nebo infrasauně a nohy prokrvte v Kneippově chodníku. Součástí wellness je i privátní sauna a samozřejmě nechybí masáže, které vám uvolní namožené svaly. Tahle zimní dovolená bude stát za to.

 

Maximus resort

V Brně najdete jeden z nejrozsáhlejších wellness komplexů u nás. Tady si můžete užívat relaxu a hýčkání, kdykoliv budete chtít. Pod jednou střechou najdete termální bazény, spa, masáže a saunový svět o rozloze až 4 000 m2. Venkovní bazény jsou celoročně vyhřívané, takže si vodních radovánek můžete užívat opravdu kdykoliv. Součástí termálního komplexu je i slaný whirpool, fresh bar, relaxační zážitkový bazén a odpočívárna s krbem. Specialitou resortu je saunový svět s 11 druhy vnitřních i venkovních saun s panoramatickým výhledem. Ochladit se můžete např. v blankytně modrém přírodním jezírku, které vás přenese do krajiny Karibiku. Ozdobou centra jsou jejich saunové rituály zahrnující nejrůznější techniky rozhánění vzduchu, vůni, hudbu a osvětlení. Při rituálech si můžete vyzkoušet účinky peelingových solí nebo medu. Pro návštěvníky pořádá Maximus resort i netradiční saunové noci se speciální show a welcome drinky, kde můžete zažít kouzelné SPA pod hvězdnou oblohou. To se vám jen tak nikde nenaskytne. Nesmí chybět ani privátní SPA a masáže v balijském stylu. Kromě klasických nabízí i čokoládovou masáž, hydromasáž nebo královskou masáž čtyř rukou. Ještě váháte?

 

Zámek Ratměřice Hotel & Resort

V úžasném novém hotelu Ratměřice se můžete ubytovat v luxusních pokojích, ochutnat božské pokrmy v restauraci Sequoia nebo se procházet nádherným zámeckým parkem. Dostatek hřejivého odpočinku si užijete v hotelové wellness, především ve finské a parní sauně s vonnou esencí. Relaxovat po pobytu v saunách můžete v tepidáriu, regenerační, odpočinkové místnost s vyhřívanými lehátky a lavicemi. Ti z Vás, kteří trpí na častá nachlazení, ocení tzv. sea klima, které pomáhá k aktivaci imunity. Celkově pobyt v tepidáriu přispívá k regeneraci organismu, eliminuje stres a napětí. Ve spa nemůže chybět ani vířivka a neskutečně příjemné masáže, které v hotelu doopravdy umí. 

 

Červený dvůr

Sem zavítejte, pokud chcete na chvíli utéct od civilizace a být v přírodě. Manželé Šimečkovi vybudovali kousek za Českým Krumlovem kouzelné apartmány, ve kterých najdete kachlová kamna, romantickou ložnici a relaxační prostory. Apartmány Červený dvůr obklopuje obrovská zahrada a všude okolo je lesík. Ráno se vyspíte dorůžova a už na vás bude čekat poctivá domácí snídaně, kterou vám přichystá sama paní majitelka. Co víc si přát? Třeba odpočinek ve wellnessu. Součástí apartmánů je totiž i finská sauna, kterou si můžete užívat sami pro sebe. Rozmazlujte své tělo v relaxačních koupelích ve stylové dřevěné vaně, které prokrvují tělo a uvolňují namožené svaly. Co třeba voňavá olejová koupel z éterických olejů jalovce, heřmánku, meduňky, tymiánu a extraktu lučního kvítí...Nebo rašelinová koupel, která má blahodárné účinky. Regenerujte pomocí masáže nebo zábaly. Doporučujeme čokoládovou masáž, která vyplavuje toxiny nebo rašelinový zábal, který vás krásně prokrví. Díky pohostinným majitelům si tu budete připadat skoro jako doma. Nezapomeňte ochutnat jejich ovocné pálenky. Ideální v zimě na zahřátí :)

 

Autor: Jana z blogu Boulevard de Prague

Similar articles