Malé kouzelné svatby

27. February 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Ne každý sní o svatbě ve stylu Great Gatsby. A rozhodně ne každý má rozpočet na velkolepou veselku pro stovku hostů. Máme pro vás tipy na kouzelná místa pro malé intimní svatby. Pokud je vám bližší svatba na louce, obřad v parku, na samotě a klidně naboso, pak jsou tyhle tipy právě pro vás. 
 

Lesní boho svatba

Svatba provoněná vůní lesa a dřeva, zakončená třeba u ohně s těmi nejbližšími? Líbí se vám takový nápad? Tak to se vám bude zamlouvat malá kouzelná CHAATA, uprostřed nedotčené šumavské přírody, na úplné samotě. Majitelé tu vymysleli a navrhli koncepty svateb pro 4 roční období. Své ANO si tu tedy může říct pěkně tematicky. Pro více informací se obraťte přímo na majitele. CHAATA je tak akorát velká pro 4 nocležníkyJe tu 1 ložnice a 1 koupelna, obývací pokoj a terasa, kde můžete relaxovat. V malé kuchyňce je nádobí a příslušenství pro přípravu čaje a kávy. Součástí chaty je také gril a krb. Pronajměte si chatu na celý víkend a udělejte si tu se svými svědky i pěknou mini svatební dovolenou.

 
Svatba ve vaší soukromé chatové osadě

Taková je svatba v Glampingu Malý Oslov uprostřed jihočeských lesů. Jen hodinku od Prahy, v unikátní glampingové vesničce se může odehrát jeden z nejhezčích dnů vašeho života. Samotná vesnička má 21 různě velkých, barevných domečků, pro dvě až osm osob, s celkovou ubytovací kapacitou 80 osob. Oslov vám nabízí velký přírodní prostor s vlastním bazénem, ohništěm a rozkvetlou loukou, takže nabízí spoustu variant, jak pojmout obřad i svatební hostinu. ANO si můžete říct pod starým nasvíceným dubem, u bazénu, na terase, u vyhlídky nad soutokem řek, na skále, na louce, v lese, na posedu... U nedalekého zámku Zvíkov a Orlické přehrady jsou ideální kulisy pro nádherné svatební fotky. 


Svatební hostina v dřevěné stodole se zahradou

Ve Vranově nad Dyjí vznikl krásný prostor Benátky 214, který připomíná atmosféru starého nádražního domu. To ale není to jediné, co si tu zamilujete. Snoubenci si tohle místo vybírají hlavně kvůli krásné zrekonstruované stodole, s kapacitou až 80 osob a kompletním zázemím, včetně kuchyně a toalet. Pokud vás ale bude méně, můžete mít na jednom místě hostinu i svatební taneční parket. V druhém patře penzionu najdete pokoje různých velikostí, včetně romantického svatebního apartmá s volně stojící vanou, prostorem pro vaše svatební přípravy nebo příjemně strávený čas ve dvou. Obřad může probíhat přímo pod modrou oblohou, s výhledem na Vranovský zámek. 


Romantický vesnický šarm designové svatby

Už příjezdová cesta napoví, že nemíříte k napodobenině venkovské chalupy, ale k autentickému historickému stavení. Projděte dvorkem ke stodole a nechte se obklopit prostředím, které nikde jinde nenajdete. Lichtensteinská stodola vám nabídne svatební prostor na polosamotě, s kapacitou do 30 osob. Pokud hledáte místo, které se o vás i vaši svatbu postará od začátku do konce, jste tady správně. Komorní svatba je tady především o radosti. Každý moment je zde plný pohody a vůně lučního kvítí. Majitelka dohlíží na to, aby byl každý detail svatebního dne dokonalý, a přesto celý den proběhl v nestažené atmosféře. Na zahradě najdete křesílka, lavičky s plédy, piknikové deky, stovky světýlek na stoleté jabloni a všechno k sobě harmonicky ladí. 


Zámecká svatba v komorním stylu

I když máte omezený rozpočet, může mít menší rodinnou svatbu na zámku, v Chateau TrnováVýhodou je, že vám tu se vším pomohou, protože nabízejí kompletní svatební služby na klíč. Plánováním se tedy nemusíte vůbec stresovat. Kapacita je tu jen 10 pokojů pro celkem 22 hostů. Váš svatební obřad proběhne v elegantním zámeckém parku, kam se může přijít podívat až 100 osob. Soukromou svatební hostinu vám pak vystrojí ve Velkém zámeckém sálu. Komorní velikost zámku umožňuje detailně přizpůsobit prostředí vašim představám a vytvořit tak osobitou atmosféru pro váš velký den. Trnová nabízí různé svatební balíčky, které vám rádi představí, až si přijedete prostory prohlédnout. 


Svatba v duchu prvorepublikového večírku

Na samotném vrcholu Landeckého kopce stojí zrekonstruovaná prvorepubliková vila, jež byla ve své největší slávě středobodem kulturního dění. Pokud to nemáte do Ostravy daleko, Vila na Landeku by mohla být pro váš den D to pravé. Obrovskou předností je možnost využití rozsáhlého venkovního areálu a uspořádat zde jedinečnou svatební garden party s úžasným výhledem. Pokud chcete na svatební hosty zapůsobit, jiné místo nehledejte. Svatební apartmá můžete mít v jednom z osmi útulných pokojů, které jsou různorodé jak co se týče dispozic a velikosti, tak co se týče designu a vybavení. Svatební kapela může hrát přímo z divadelního amfiteátru s výhledem na celou Ostravu. Kdo by nechtěl taneční parket pod hvězdami? 


Jako z pohádky

Bylo nebylo, mnohem blíž než za sedmero horami (pouhé 2,5 hodiny z Prahy) stojí uprostřed polí a luk jedno výjimečné kouzelné místo v Polsku. Pałac Kamieniec si tento trochu pohádkový úvod zcela jistě zaslouží, protože zrovna tady můžete mít svatbu jako z pohádky. Přestože se jedná o barokní palác z 18. století, obklopí vás tu vlídná venkovská atmosféra a elegance. I trocha opravdového přepychu v podobě citlivého spojení původních prvků a dnešních poctivých materiálů. Palác je obklopen nádhernou zelení, opravdovou zahradou, opečovávanou a svobodnou zároveň, pečlivě osázenou původními druhy rostlin. Zákoutí a zelené pokojíky s pohovkami, židličkami, polštáři dodají vaší svatbě zámecký šarm. 

Similar articles